Arka plan zararı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlarım ben kendi fonumu yapalım heralde 4 ay oldu. Hiçbir balık zaiyatım olmadı. Yapan arkadaşlarımdada bir sorun iletmediler. Bir zararı olsa bende yapmaya kalkışmazdım ki bende bu sitede okuduklarım ve gördüklerimden heveslenip bu işe başladım yani bende aylar hatta yıllar önce denenmiş bir olay bu. Biri bir şekilde sorun yaşasa bu sitede duyulur ve insanlar özenmek yerine kınarlardı. Şimdilik böyle bir olgu yok. Yinede son kara sizin.
Saygılar.
- Kullandığınız malzemeler tam anlamıyla aynı olmayabilir.
- Kullandığınız silikon akvaryum silikonu değilse bu da zehirleme yapmış olabilir.
- Fonunuzun arkadına veya arasına biriken artıklardan veya sıkışan ufak bir balık ölüsünden suyunuz bozulmuş olabilir.
- Başka bir nedenle balık kaybı yaşamış olabilirsiniz.
Açıkçası ben şimdiye kadar burada sıkça bahsedilen malzemeleri kullanıp da sorun yaşayan birini görmedim.
Slm,
Ben arka fonumu 6 aydır kullanıyorum ve hiç bir bulanma yada balaık ölümü ile karşılaşmadım.... yanlız ilk su koyduğunda bir kaç gün balıkları içine koyma çünkü kısmi çözülme olucaktır normal olan bir şey ikincisinde koyarsan bir problem yaşamasın
[QUOTE=reiss]Eğer dış filtre kullanılıyorsa bu çözünmeyi temizliycektir ginede suyu değiştirmek gereklimi.[/QUOTE]
Dış filtre nitratı ve kimyasalları temizlemez. Ancak içine aktif karbon koyarsanız ilaç kalıntılarını temizler ama kimyasalları ne derece bünyesine alır onu bilemem.