Arama butonu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
İl: Istanbul
Açılan konulara cevap olarak önce açılmış ve paylaşım sağlanmış konuların linklerini eklemek tabiki en doğrusu fakat şöyle bir durum varki; Bazı konulara arkadaşlarımız link veriyor. Buraya kadar çok güzel, gel gelelim verilen link sorulan soruyu sadece başlık olarak cevaplıyor, içerik farklı bir yere gitmiş alakası yok.
Örneğin birisi balığının hasta olduğunu söylüyor ve başka bilgi yok.Arkadaşa akvarymunuz ve yaptığınız bakımlar hakkında bilgi verir misiniz diyorum.Geri gelip bakıyorum altına sıralamışlar daha arkadaştan cevap gelmeden.Balığınız şu olmuş bunu kullanın ,şöyle yaparsanız böyle olur vs.Tabiri caizse bademcik için gelen hastanın ses tellerini alıp gönderiyorlar.Bu soruyu soran arkadaş foruma açtığı konuya yazdığını arama kısmına yazsa doğrudan çözüme gidecek.İşte bu sebepten arama butonun kulanımını öğretmemiz ve arama butonuna yönlendirmemiz gerekiyor yeni gelenleri.
Aslında benim bununla ilgili bir projem vardı hatta izmir toplantısında da birkaç kişiye dile getirmiştim. Hep sorulan sorular diye bir başlık açıp, biraz araştırarak sürekli, bıkmadan usanmadan sorulan soruları toplamayı hedefledim. Pratik bir bilgi kaynağı olsun diye açtığım konuyu resimlerle de birleştirince world de 16 sayfalık bir belge haline geldi, ki daha yeni başlamıştım. Pratik olmayacağını düşünerek sildim . Ancak halen HEP sorulan sorular gibi birşey yapma isteği içindeyim. Dilerseniz hepimiz bu konuda biraz gayret gösterip konuları paylaşıp, örnekse ben sarı prensesle ilgili sürekli sorulan soruları, bir başka kişi yeni kurulan akvaryumda oluşabilecek soruları yazalım, konularımız bittiğinde bir başlık açalım. Hep sorulan sorular diye ve orda paylaşalım . Konuya herkes göz gezdirip aşina olunca sorulan soruyu direk buraya yönlendirelim . Bence ilk başta sıkıcı ve meşakkatli olsa da sonradan büyük kolaylık sağlayabilir diye düşünüyorum.
Ne dersiniz ?