Apteronotus albifrons (Hayalet)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yaklaşık iki yıldır 4 adet hayalet besliyorum. Balıklarla besledim hayaletleri. Mono ve arguslarla besledim. Beyaz benek hastalığı türedi akvaryumda. Monolar ve arguslar beyaz benekten görünmezken siyah olan hayaletlerde bir tane bile benek oluşmadı. Ayrıca su dengesini ayarlayamadığım için mono ve arguslar öldü ama hayaletler sağlam kaldı. Sonra yeni monolar aldım ve bir sabah uyandığımda hava motorunun bozulmuş olduğunu gördüm ve bütün balıklar yüzüydeydi havasızlıktan ve ölmüştü. Hatta hayaletlerin sadece öldükleri zaman yüzeye çıktıkları kanaatine vardım :) neyse. Hemen iç filtrenin ek parçasını takarak hava verecek şekle getirip akvaryumu havalandırdım ve hayaletler canlandı :) muhtemelen baygınlık geçirmişler ve aynen yaşamaya devam ettiler ve monolar yine öldü. Geçen sene iki tane pengasius hediye etti arkadaşım ve hediye olduğu için akvaryuma koyamam diyemedim ve koydum. Bir yıldır kardeş kardeş yaşıyorlar. Neyse monolarım öldükten sonra iki adet melek balığı almıştım onlar da öldü ve hayaletler halen yaşıyor. Ben hayaletlerin çok dayanıklı balıklar olduğu kanaatindeyim. Şuan 4 hayalet (boyları 21-25 cm arasında), bir leopar vatoz (boyu 22 cm), iki pengasius (boyları 13-15 cm) ve bir melek kardeş kardeş yaşıyorlar ama akvaryum dar geliyor tabiki. Bu ay akvaryumu büyütüp 1 metrelik bir akvaryuma geçiş yapacağım. Ayrıca göz yeme meselesine gelince hayaletlerim diğer balıkların hiçbirinin canlıyken gözlerini yemedi. Hatta balıklar hasta ve ölmek üzereyken bile yemediler. Balık öldükten sonra yiyorlar gözlerini. Bizzat ölü balığı hemen almayıp akvaryumda bıraktım ve takip ettim. Hiçbirinin ölüm sebebi hayaletlerin saldırısı veya gözlerini yemesi değildi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir