Anubiaslarımı kurtaralım
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2013 16:09
aydınlatma sürenizi azaltın
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2013 16:25
Sakal yosunu denen siyahımsı bir yosun türü var pamukçuk gibi desem nasıl tarif etsem, bu bitkiyi zamanla öldürüyor. Bir ilaçta fayda etmiyor. Yüksek ışık sebep olabilir birde benim kanım, iyi filtre edilmemiş akvaryum suyundaki artıklar sebep olabilir diye düşünürdüm. Bir ara beslerdim anubias, her hafta çıkarır yapraklarını yumuşak bir bulaşık süngeriyle silerdim. Sizin yerinizde olsam bu yosunlar cımbızla tutulup çekilecek şekilde ve fazla değilse anubiasınız dışarı çıkarıp tek tek üzerinden toplamaya çalışırdım, en azından denerdim.
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2013 13:46
8 saat aydınlatıyorum kayalar ve diğer bitkilerde yosunlaşmaya başladı bilemiyorum
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 11:14
Bitkileri çıkarıp temizledim gübreyi kestim bakalım bidaha olacak mı??
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 17:39
Kullandığınız CO2 sistemini kullanmadım hiç ama CO2 ile ilgili bir dengesizlik olabilir. Benim gibi mayalı CO2 sistemi kullanan birkaç arkadaşımın başına şişelerini yenilemeyi ihmal ettiklerinde benzer durumlar geldi. Forumda yosun türleri ve çözümleriyle ilgili yeterince bilgi var, arama bölümünden ulaşabilirsiniz. Bu başlık da başkaca arama yapmadan işinizi görebilir. http://www.akvaryum.com/forum/yosun_(alg)_guncesi_k279947.asp