Anubias'ın Kopan Yaprakları Hk.
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2021 10:39
Merhabalar
Anubiasın kopan yaprakları için bir formül var mı acaba yada çöp mü oldular?
Tek kökte, 6 yaprak vardı ancak köke çok sıkı bağladığım için kopmuşlar maalesef.
Şimdiden teşekkürler.
Tek kökte, 6 yaprak vardı ancak köke çok sıkı bağladığım için kopmuşlar maalesef.
Şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2021 11:05
Çöp oldular maalesef. Ama Anubias'ın sap kısmında hiç yaprak kalmasa bile atmayın sakın. Tekrar yaprak verecek ve hatta çok sayıda minik Anubias'ınız olacaktır.
+1: [T]205708,OsmanSezen[/T][T]73007,Öğretmen Ali[/T]
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2021 15:19
[QUOTE=volkan81]Merhabalar
Şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]
Sakın atmayın ben anubiasin kopan yapraklarını yaşatmayı başardım aylar önce kopan yapraklar hâlâ yeşil.
Şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]
Sakın atmayın ben anubiasin kopan yapraklarını yaşatmayı başardım aylar önce kopan yapraklar hâlâ yeşil.
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2021 05:50
[QUOTE=Tarik Celik]
Sakın atmayın ben anubiasin kopan yapraklarını yaşatmayı başardım aylar önce kopan yapraklar hâlâ yeşil.[/QUOTE]
Selamlar ,
Yaprakların yeşil olmasından kalmasından ziyade o kopan yapraklar kök saldı mı bir köklenme var mı önemli olan o [:)]
Sakın atmayın ben anubiasin kopan yapraklarını yaşatmayı başardım aylar önce kopan yapraklar hâlâ yeşil.[/QUOTE]
Selamlar ,
Yaprakların yeşil olmasından kalmasından ziyade o kopan yapraklar kök saldı mı bir köklenme var mı önemli olan o [:)]
Beğenenler: [T]205708,OsmanSezen[/T][T]229290,RyukinLoveTr[/T]
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2021 08:32
[QUOTE=Kınayu]
Selamlar ,
Yaprakların yeşil olmasından kalmasından ziyade o kopan yapraklar kök saldı mı bir köklenme var mı önemli olan o [:)][/QUOTE]
Çürüme falan olsa sararma yapmaz mı?
[:)]
Selamlar ,
Yaprakların yeşil olmasından kalmasından ziyade o kopan yapraklar kök saldı mı bir köklenme var mı önemli olan o [:)][/QUOTE]
[:)]
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2021 14:48
[QUOTE=Tarik Celik]
[:)][/QUOTE]
Sanmıyorum kazık gibi sert yaprakları baya dayanır öyle sararmadan . Çok az bir eski ayırdığınız dal kökten kalırsa hemen kökleniyor ama yapraktan hiç denemedim ondan sordum .
[:)][/QUOTE]
Sanmıyorum kazık gibi sert yaprakları baya dayanır öyle sararmadan . Çok az bir eski ayırdığınız dal kökten kalırsa hemen kökleniyor ama yapraktan hiç denemedim ondan sordum .
Beğenenler: [T]229290,RyukinLoveTr[/T]
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2021 14:51
[QUOTE=Kınayu]
Sanmıyorum kazık gibi sert yaprakları baya dayanır öyle sararmadan . Çok az bir eski ayırdığınız dal kökten kalırsa hemen kökleniyor ama yapraktan hiç denemedim ondan sordum .[/QUOTE]
O yaprakları atman mı lazım aylardır yeşil diye atmadım [:(]
Sanmıyorum kazık gibi sert yaprakları baya dayanır öyle sararmadan . Çok az bir eski ayırdığınız dal kökten kalırsa hemen kökleniyor ama yapraktan hiç denemedim ondan sordum .[/QUOTE]
O yaprakları atman mı lazım aylardır yeşil diye atmadım [:(]
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2021 14:53
[QUOTE=Kınayu]
Anubiasin koklenmesi ve basarili bir sekilde cogaltmak icin rizom adi verilen bolumunden bir teknikle kesilmesi gerekiyor diye biliyorum. Yani kopan yapraklar tekrar cogalmiyor veya koklenmiyor.[:)][EDIT]RyukinLoveTr,2021-06-22 14:55:08[/EDIT]
Anubiasin koklenmesi ve basarili bir sekilde cogaltmak icin rizom adi verilen bolumunden bir teknikle kesilmesi gerekiyor diye biliyorum. Yani kopan yapraklar tekrar cogalmiyor veya koklenmiyor.[:)][EDIT]RyukinLoveTr,2021-06-22 14:55:08[/EDIT]
Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2021 14:55
[QUOTE=RyukinLoveTr]
Anubiasin koklenmesi ve basarili bir sekilde cogaltmak icin rizom adi verilen bolumunden bir teknikle kesilmesi gerekiyor diye biliyorum. Yani kopan yapraklar tekrar cogalmiyor veya koklenmiyor.[:)][/QUOTE]
Dalla beraber yaprak , köklenmedi ama aylardır yeşil ne yapacam onu amonyak salmış mıdır??
Anubiasin koklenmesi ve basarili bir sekilde cogaltmak icin rizom adi verilen bolumunden bir teknikle kesilmesi gerekiyor diye biliyorum. Yani kopan yapraklar tekrar cogalmiyor veya koklenmiyor.[:)][/QUOTE]
Dalla beraber yaprak , köklenmedi ama aylardır yeşil ne yapacam onu amonyak salmış mıdır??
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2021 15:06
[QUOTE=Tarik Celik]
Dalla beraber yaprak , köklenmedi ama aylardır yeşil ne yapacam onu amonyak salmış mıdır??[/QUOTE]
Sanmam. Ama akvaryumda cikarmanizi tavsiye ederim.
Dalla beraber yaprak , köklenmedi ama aylardır yeşil ne yapacam onu amonyak salmış mıdır??[/QUOTE]
Sanmam. Ama akvaryumda cikarmanizi tavsiye ederim.
+1: [T]81103,Kınayu[/T]