Anubias Bakımı Öneri
Beğenenler: [T]140156,murat22[/T][T]222260,Mematiesk[/T]
Teşekkür Edenler: [T]222260,Mematiesk[/T]
+1: [T]222260,Mematiesk[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu yaprak sararması ile ilgili bir çözümün var mı Yasin?
Ya olduğu gibi bırakmalı yada multi minarel sıvıları eklenmeli diye düşünüyorum.
Beğenenler: [T]222260,Mematiesk[/T]
Teşekkür Edenler: [T]222260,Mematiesk[/T]
Teşekkür ederim.Şuan 4 kök broad leafden 1 tane
2 Nana dan hiç kalmadı.Resmen eridi bitkiler ve çokpis birkoku yaptı.Hemen %40 su değişimi yaptım ve 1 kök kurtarabildim.
Sizin önerebileceğiniz bir marka varmıdır?
Arkadaşlar bende de anubias var birkaç tane. Bitkiler sağlıklı ama yaprakları hiç büyümüyor. Akvaryumum 80lt. 50 cm grolüx ve 13 watt tasarruflu ampül var. Haftada 15 damla sera florena sıvı gübre kullanıyorum. Zeminde dere kumu, onun altında da torflu saksı toprağı var. Bitkiler için daha ne yapabilirim? Şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkürler...
Teşekkür ederim.Şuan 4 kök broad leafden 1 tane
2 Nana dan hiç kalmadı.Resmen eridi bitkiler ve çokpis birkoku yaptı.Hemen %40 su değişimi yaptım ve 1 kök kurtarabildim.
Sizin önerebileceğiniz bir marka varmıdır?
[/QUOTE]
Sıvı gübre olarak sera gibi kaliteli markaların ürünlerini deneyebilirsiniz.Ama ben bu ürünleri kullanmadan da büyütebiliyorum.İşin sırrı su değişimi ve bol ışık(tercihen güneş ışığı) eğer yeterince ışık almazsa kesinlikle çürüyor isterseniz en kaliteli sıvı gübreyi verin sonuç değişmiyor.20 Tl lik anubiaslarım çürüdü bunu farkedene kadar.Ne yazıkki bir çok yerde anubiasların az ışık istediği bilgisi var ve bence bu yanlış gelişmek için bol ışık istiyorlar birde köklerini kuma gömmeyeceksiniz yani su üzerine bıraksanız bile büyüyor. Gömülenlerin kısa sürede gelişimi duruyor ve ilerki zamanlarda çürüyorlar.
Işık kullanmak mı doğru kullanmamak mı anlamış değilim?!
Işık kullanmak mı doğru kullanmamak mı anlamış değilim?!
[/QUOTE]
Konu üzerinden 7 yıl geçmiş ama ben herkesin görmesi açısından buradan size devam eden gözlemlerinizi sormak istiyorum.Anubias'ın durumu nasıl oldu yani az miktar ışıkla gelişimi devam etti mi?