Amerikan zebralarımın sorunu...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhabalar.
Balıklarınızın yan profilden fotoğraflarını yayınlar mısınız?
Saygılarımla.
Bende akvaryum macerasına 3 yıl önce amerikan zebralarla başlamıştım. Aynı sorun bendede vardı. Nezaman bi hareket görseler anında saklanıcak bi delik arıyorlardı ve ordan da çıkmıyorlardı. Şöle bi çözüm ürettim. Kırtasiyeden defter kabı aldım düz mavi renk ve akvaryumun etrafını kapadım sadece üst kısım açık kaldı. Yaklaşık 3 4 gün böle bıraktım. Tekrar açtığımda 2 side saksının içine girmişlerdi. Sebebini bilmiyorum ama işe yaradı basit bi tecrübe deniyebilirsin.
Bende akvaryum macerasına 3 yıl önce amerikan zebralarla başlamıştım. Aynı sorun bendede vardı. Nezaman bi hareket görseler anında saklanıcak bi delik arıyorlardı ve ordan da çıkmıyorlardı. Şöle bi çözüm ürettim. Kırtasiyeden defter kabı aldım düz mavi renk ve akvaryumun etrafını kapadım sadece üst kısım açık kaldı. Yaklaşık 3 4 gün böle bıraktım. Tekrar açtığımda 2 side saksının içine girmişlerdi. Sebebini bilmiyorum ama işe yaradı basit bi tecrübe deniyebilirsin.
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
Amerikan zebralar obur balıklardır doymak gibi bi hisleri yoktur bizzat test ettim tek bi balık bir çorba kaşığı yemi yavaşlamadan tüketebiliyor ve dolayısıyla karnı şişiyor. Şişliğin sebebi bu olabilir. Amerikan zebralarının yumurtlayacağı zamanı anlamak çok kolaydır. vental açıklığında bir yumurta kesesi oluşur kibrit ucu büyüklüğünde beyaz bir tüp şeklinde çıkıntı oluşturur ve bu tüp balığın vental açıklığında gün geçtükçe büyür büyüklük ile dişinin kırmızılaşması doğru orantılı olarak artar.
Amerikan zebraların dişileri kırmızı renkleri bazen karınlarında değilde sırt yüzgeçlerinin arkasına doğruda gösterebiliyorlar sebebini bilmiyorum fakat bunu gözlemledim. Kırmızımtrak renk yerine parlak bordo ve lacivert renkleri sırt yüzgeçlerinde belli belirsiz bir parlıklık yada yaldız olarak görebilirsiniz.