ALÜMİNYUM KAPAK HAKKINDA
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 08:17
Merhaba değerli akvarist dostlarım akvaryumumun kapağını mdfden yapmıştım buhar camım olmadığından iç kısımlardan şişmeler oldu tekrardan yapmayı planladığım kapağı alüminyumdan yapmayı düşünüyorum acaba buhardan dolayı bir sıkıntı olur mu oksitlenip damla yoluyla akvaryuma damlamasıyla zehirlenme olurmu merak etmekteyim daha önceden deneyen veya bilen arkadaşlar varsa eğer yardımcı olursalar sevinirim veya farlı bir kapak yapmamı önererebilecek arkadaşlar varsa her türlü önerilere açığım şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim. Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 08:38
Sizin yapmayı düşündüğünüzün bir değişiğini ben uyguladım. Sert straforun üstüne alüminyum folyo bantla kapladım. 3 hafta kadar oldu kararmalar (kahverengileşmeler) oluştu. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor ama daha önce denemiş olanların sonuçlarını açıkcası merak ediyorum.
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 02:00
[QUOTE=zephyrr]
Alininyum folyo buharı veya suyu görünce kararır şu ahşap görünümlü veya tek renkli yapışkanlı kaplama kağıtları ile yapıştırdığında sorun olmaz seninkinin kararması normal.
ozi0000 2013-11-13 02:06:04
Sizin yapmayı düşündüğünüzün bir değişiğini ben uyguladım. Sert straforun üstüne alüminyum folyo bantla kapladım. 3 hafta kadar oldu kararmalar (kahverengileşmeler) oluştu. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor ama daha önce denemiş olanların sonuçlarını açıkcası merak ediyorum.
[/QUOTE]Alininyum folyo buharı veya suyu görünce kararır şu ahşap görünümlü veya tek renkli yapışkanlı kaplama kağıtları ile yapıştırdığında sorun olmaz seninkinin kararması normal.
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 13:20
Alüminyumdan kapak yapan arkadaşımız veya bilgisi olan yok mu?
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 17:48
Arkadasim ben bir senedir alüminyum kapak kullaniyorum ama icide dışıda boyali ve bir sıkıntı yok tropheus besliyorum bouasi orjinal boya artı kararma yok tertemiz bence sorun olmaz saygilarimla.
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 18:27
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Saygılar..
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2013 16:07
eloksallı aluminyum profil alıp kapak yapabilirsiniz,malzemeyi istediğiniz ölçülerde aluminyum satan dükkanlarda kestirebilir bağlantı aparatlarını alabilirsiniz eloksallı olursa bir sorun yaşamazsınız.
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2013 18:37
İsterseniz mdf kapağınızın_ içini 2 mm veya 3 mm camla kaplayabilirsiniz ben kullandım hiç bi sorun yok sista silikonla yapıştırdım tertemiz oldu saygılar
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2013 19:49
[QUOTE=Sivaslı] İsterseniz mdf kapağınızın_ içini 2 mm veya 3 mm camla kaplayabilirsiniz ben kullandım hiç bi sorun yok sista silikonla yapıştırdım tertemiz oldu saygılar [/QUOTE]
Dediğiniz gibi kullanıyorum zaten ama malesef yan kısımlarında kararma ve şişmeler meydana geldi bu yüzden mdf harcinde kapak düşünüyorum. Saygılar..
Dediğiniz gibi kullanıyorum zaten ama malesef yan kısımlarında kararma ve şişmeler meydana geldi bu yüzden mdf harcinde kapak düşünüyorum. Saygılar..