alım satım hakkında
sevgili forum yöneticileri uzun zamandyr sitenizi takip ediyorum çok güzel bir site insanlar birbirlerine yardymcy oluyor güzel dostluklar var toplantylar düzenleniyor kysacy tam anlamyyla muhte?em bir site fakat benim özellikle alym satym bölümlerinde çekincelerim var özetle burada yapylan saty?lar maliye ve sanayi bakanly?ynyn iznindemi gerçekle?iyor yani ben elimdeki balyklarymy satmak istedi?imde rahatlykla satabilirmiyim yaryn bir gün bir maliye veya sanayi ve ticaret bakanly?y müfetti?ii gelip karde?im( ilanlara tel ve adres bilgisi veriyoruz) sen bu baly?y mal zemeyi satyyosun fakat sen dükkan sahibimisin vergi levhan varmy neye dayanarak satyyosun dedi?inde (ummuyorum ama ) bana gönül rahatly?yyla sunabilece?im bir belge yada izin belgesi sunabilecekmisiniz yurt di?ynda bu i?lerin gerekli izinler alynarak yapylabildi?ini duydum bizde varmy bilmiyorum ilginiz ve site formaty için te?ekkür ederim saygylar e?er varsa elimde bazy balyklarym var onlary sataca?ymda bu yüzde istiyorum malum maliye bakanymyz her?eye vergi getiriyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dedi?iniz olsaydy www.sahibinden.com yada www.gittigidiyor.com gibi siteler çoktan kapatylmy? olurdu...
Ki?ilerin arasynda gerle?en ticari anla?malar hiç bir ?ekilde sitemizi ba?lamamaktadyr. Kaldyki amatör olarak üreti?iniz balyklaryn pe?ine dü?ecek vergi memurlary da olaca?yny dü?ünmemekteyim. Zira amacynyz balyk üretip satmaksa durum de?i?ecektir. Yurtdy?yndada aynen bizim bu ?ekilde forum üzerinden saty?lar yapylmaktadyr. Ülkeler arasyndaki vergi olaylary farklylyk gösterebilmektedir. E?er saty?ynyz amatör ise problem olmayacaktyr. Ama amatör de?il ise ve satty?ynyz yer akvaryum dükkany ise gider pusulasy doldurularak dükkancy tarafyndan sizin adynyza vergisini yatyrmasy gereklidir. Bu ?ekilde otomatikman vergi yatyrylaca?y için problem yoktur.
Saygylarymla,
Saygylar,
saygylar.
Bu konu biraz kafa kary?tyrycy, gerçekten böyle bir ?ey varmy???
Konuyla ilgili bu link incelenebilir...
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=3930&hig hlight=internet
Bu sitenin forumlaryna konuyla ilgili soru soruldu?u zaman yanytyn gecikece?ini sanmyyorum...
Saygylar...
[QUOTE=guardian] Merhabalar,
Konuyla ilgili bu link incelenebilir...
http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=3930&hig hlight=internet
Bu sitenin forumlaryna konuyla ilgili soru soruldu?u zaman yanytyn gecikece?ini sanmyyorum...
Saygylar...
[/QUOTE]
o linki inceledim orada sorum hakkynda bir cevap yok.
bu arada son mesajy yazdy?ym tarihten bu güne 6 gün geçmesine ra?men hiçbir site yöneticisi ve moderatörunden konu ile ilgili bir cevap gelmemesii biraz dü?ündürücü her yerde her konu hakkynda verebilece?i bir cevap bulunan arkada?lar bu konu ile ilgili en azyndan ara?tyryyoruz enkysa zamanda bir cevap verece?iz ?eklinde bir mesaj yazsalar daha iyi olur e?er böyle bir cevap gelmemesi benim kafamda akvaryum ile ilgili olan sitelerin suç i?ledi?i kanysy ve bunun kar?ysynda da sessiz kalmayy tercih ettikleri dü?üncesi olu?uyor konu ile ilgili en kysa zamanda somut bir açyklama yapmanyzy ve ilgili yasa ve kanunlary burada herkes ile payla?manyzy rica ediyorum aksi bir durum var ise demek ki site online saty?a izin veriyor ve bu saty?lary ilgili kurumlardan habersiz olarak gerçekle?tiriyor dolayysyyla burada yapylan saty?lardan ve alymlardan vergi kayyplary do?uyor demektir. Türkiye'yi seven Türkçe'ye sahip çykan arkada?lar neredesiniz...
Bu sitedeki ilanlar gazetedeki seri ilanlar gibidir. Alym satymdan biz sorumlu de?iliz, gazetenin aksine reklam ücreti de almyyoruz. Gazeteye ilan vermi?siniz gibi dü?ünün.
Saygylar,