Akvaryumumu kurdum. Malzeme listesi....
http://imageshack.us/a/img59/7317/ufqz.jpg
http://imageshack.us/a/img34/8616/whb8.jpg
Deniz akvaryumu olacak. 1 ay silikonların kurumasını bekleyeceğim sonra kendim kuracağım akvaryumu.
Malzeme listem şöyle;
Aqua Macro Protein Skimmer 800 Lt 1 adet Hydor Koralia 2 Akıntı Motoru 2800 Lt/H 2 adet Prodac Ocean Fish Tuz 240Lt 8Kg 4 adet Bio-Ball Küçük 20 Adet 10 adet Jbl Phos Ex Ultra 340 gr 2 adet Jbl Sintomec - Filtre Malzemesi 2 adet Super Active Karbon 250 gr 3 adet Bio Glass 1 Lt 3 adet Multi-Zeolite 500 gr 3 adet Jbl Symec Filtre Elyafı 500 g 4 adet Bio Süngeri 33*33 3 adet Mercan Kumu D 10 kg (4-6mm) 3 adet Aqua Bee UP 2000 Skimmer (sump motor) 1 adetBeyler bu malzame listesiyle birlikte görünüşü iyi bir resif akvaryumu düşünüyorum. ancak elektrik faturasında fazla oynama yapar mı? Karşılacağım problemlerle ilgili beni bilgilendirebilir misiniz resif akvaryumunla ilgili?
T5 High Light Mavi 80 Watt 2 adet
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu durumda mercan koyamam değil mi?
Almak istediğim balık:
http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-deniz-canlilari-diger-deniz-canlilari-pomacanthus-imperator-emperor-angel-ad-138277872/detay
Bu balıkla mercan olmuyorsa mercandan vazgeçerim.
Sünger,elyaf gibi malzemeleri hiç dahil etmeyin sisteme.Zaten balık ağırlıklı bir tank olacağı için nitratı uçurmasın.Kum çok yetersiz miktarda,sump motoru 3000'lik olmalıydı,bioballar gereksiz zaten o adette gerekli olsa da bir işe yaramaz,ps yi de ileride daha kaliteli bir cihazla değiştirseniz iyi olur.Angeller pek resif uyumlu canlılar değiller angel ağırlıklı tank olacaksa mercana hiç girmeyin derim ben.
gibi çoğaltılabilir düşündüğüm şeyler.
bunlar ne kadar uyumlu olur birbirleriyle hiç bir bilgim yok.
o yüzden danışıyorum.
bu tarz bir akvaryum düşünüyorum.
mercan ve foliplerden ziyade anemon ve kaya ağırlıklı düşünüyorum. 5-6 farklı çeşit anemon olabilir.
beni aydınlatırsanız sevinirim.
T.D.S. DEĞERİ |
SU ÇEŞİTLERİ |
SINIFI |
0 - 60 |
YUMUŞAK SU |
I. SINIF SU
(KAYNAK SU) |
60 - 120 |
ORTA SERT SU |
II. SINIF SU
(ŞEBEKE SUYU) |
120 - 180 |
SERT SU |
III. SINIF SU
(DİKKAT) |
180 - 300 |
ÇOK SERT SU |
IV. SINIF SU
(İÇİLEMEZ) |
300 - 1000 |
İÇİLEMEZ SU |
|
1000 - 5000 |
ACI SU |
|
5000 - 15000 |
ÇOK ACI SU |
|
15000 - 30000 |
TUZLU SU |
|
30000 - .... |
DENİZ SUYU |
|
Diğer husus ps meselesi, ilerde eklenecek canlıya göre daha büyük ps gerekir derken kendi kendinizle çelişiyorsunuz. Sonuçta benim dediğime gelmişsiniz. hedeflenen canlı yüküne göre ps seçimi yapılmalı, aksi taktirde gereğinden büyük ps overskimming yapar.
Su konusunda erikli kullanmayı düşünüyorum. Musluk suyu içimi rahatlatmıyor.
Muhalefet olarak dikkat çekmeye çalışmak yerine yazılan dikkatli okunursa verilmek istenen mesaj apaçık ortada.Tank canlı yükü varsayılarak ps seçimi yapılmalı,bugün tankta bir şey yok nac7 bu işi götürür diye hesap yapılırda ileride tank yüklenirse bahsi geçen ps yetersiz kalacaktır ki nac7 kendim kullanıyorum bu hacimde hayli hayli yetersiz kalacaktır.Basma kalıp fikirlerden ve söylemlerden yola çıkmak yerine,edinilmiş tecrübeleri de göz önünde bulundurmak gerekir.Herkes başlarkan 2 palyaço 1 anemon sevdası ile başlar tuzlu suya.Sonuç hep tıkabasa yüklenen tanklar,çöken sistemler vs vs.Belli başlı kuralları hiçe sayarak yada tabu yıkmaya çalışarak isim yapmaya çalışmak nafile çabalardır.Genel olarak tüm hobiciler,profesyonellerce kabul görmüş teknikleri tavsiye etmek en uygun davranış olacaktır.Zaten hobici yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olduktan sonra,sistemin işleyişini çözdükten sonra alternatif yolları ve uygulamaları kendisi çözecek ve işleme koyacaktır.Yeni başlayan ve yeterli bilgi ve tecrübesi olmayan arkadaşaları kendi egolarımıza alet ederk ve yönledirerek onları yardımdan çok zarar vermiş oluruz.Ro diyoruz yok olmaz damacana su,ps deniliyor ne gerek var olmadan da oluyor,flo diyoruz yok falanca led var gerek yok vs vs vs gibi.