akvaryumuma göre balıklarım idealmi acaba
arkadaşlar geçenlerde açtığım forumda 60 lt. lik akvaryuma balıklarımın çok olduğu tavsiyesi üzerine değişiklik yaptım ve 85X55X40 ebatlarında yaklaşık 190 litrelik bir akvaryum aldım. içerisinde şu anda 7 dişi 3 erkek çeşitli ebatlarda sarı prenses, 3 dişi 2 erkek 6-7 cm boylarında yunus, 2 sarı 2 kırmızı papağan ve 1 adette morley var. ancak dış filterm üç kutulu büyük bir şey olmasına rağmen akvaryum suyunda istediğim şeffaflığı bir türlü elde edemiyorum.
ideal balık sayım nasıldır ve suyu nasıl netleştirebilirim. tavsiyelerinizi bekliyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bana gore o akvaryum icin balik sayiniz fazla. Yunuslarin genis alan sevdigini dusunursek onlar gidebilir. Akvaryumunuzda 1 adet bulundurdugunuz baliginizada yazik oluyor. Oda gidebilir.
Bende kisa bir sure once dis filtre kurdum ve cok kisa sure icerisinde verim aldim, berraklasti. Kurulumda bir hata yapmis olabilirsiniz. Hangi marka/model oldugunu soylerseniz cok daha kolay yardim alabilirsiniz.
Basarilar.
Ahmet bey haddim değil ama bana kalırsa o tanktan papağanları çıkarın. Farklı ortamların balıklarının bir arada beslenmesi sakıncalı oluyor. Çünkü balıklar birbirlerini hiç tanımıyorlar ve balık olmaktan başka neredeyse hiç ortak yanları yok.
Filtrenizdeki ortası delikli beyaz malzeme büyük ihtimalle seramik boncuklar. Seramik boncuklarda bakteri kültürleri oluşmaz onlar büyük parçaları tutmak içindir.
Filtre sıralaması: En altta seramik boncuklar, üstünde filtre lifi, üstünde substrat vb.(Bakteri kültürlerinin oluşacağı alan. Biyolojik filtreleme), en üsttede elyaf. Bu saydıklarım filtrenizin iskeleti (olmazsa olmazları). Bunların yanına karbon vs. ekleyebilirsiniz.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=71260& KW=ucuza bu linki araştırırsanız bu malzemeleri ucuza ve kolay temin etmenin yolunu bulursunuz.
Saygılarımla.