Akvaryumu bölmek istiyorum fikri olan?
300 litrelik bir akvaryumum var ama bölmek istiyorum 4te 1 kısmını. Acaba bunu nasıl başarabilirim? Bunun bir yolu mu var yoksa yarın elime ulaşacak balıklar için yeni bir akvaryum mu almalıyım?
-Başlığı düzenledim.
-Gerekli düzenlemeleri yaptım.
-Lütfen imla kurallarına uyalım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[C]2,1,14421[/C] [C]2,2,14421[/C] [B]1993,3[/B]
İl: Yurtdisi
Pimapencilerde yada aluminyumcularda sineklik yapıyorlar.Sizde içten içe alacağınız ölçülerle akvaryumunuzu bölebilirsiniz.Sinekliği metalden yaptırmayınız, suyu bozabilir.
Saygılar..
plastik kapalı olsa silikonla yapıştıracaklar suya zarar vermezi? suya zarar vermemesi için ne yapabilirim ? bu arada sorumu düzenleyen arkadaşa teşekkür ederim .
Ben teşekkür ederim,konuları daha açık,net olarak düzenleyip,sizlerin sorunlarınıza daha çabuk çare yada tavsiye bulmanızı sağlıyoruz.
Efendim,temelli bir bölme düşünüyorsanız camdan yaptırmanızı öneririm.Ancak benim söylediğim,tavsiye ettiğim,istediğiniz zaman çıkarabileceğiniz bir materyal.
Saygılar..
Ben kaplumbağalarımı ayırmak için yaptırmıştım. Akvaryumcum da bu bölme işlemini çok kullanıyor. Gidin bir camcıya akvaryumun boyuna ve enine göre kestirin cam. Sonra eve gidin güzelce yıkayın. Akvaryumun içine koyun. Zaten tam kestirirseniz o yanlara baskı uyguladığı için oynamıyor. Merak etmeyin akvaryumu kıracak kadar baskı yapmaz doğru ölçüde kestirirseniz.
İsterseniz 3 tane de ortasına yuvarlak yaptırın onu da böyle içinden hava, su geçecek şekilde bir bez ile kapatın balıklar geçemez fakat su akışı sağlanır.
gozumden kacip kacmadigini bilmiyorum ama sineklik konusuna bir ekleme yapmak isterim...
Kimi supermarkette cirt cirtli sineklik satiliyor..
Yani bildigimiz cirt cirt kismini aliyorsunuz pencerenin acilir kismina yapistiriyorsunuz ve sonrasinda cirt cirdin dislerine tulden yapilmis olan sinekligi gererek yerlestiriyorsunuz kisin geldiginde cirt cirtlari sokmeden sadece tulu cikartarak da kullanabiliyorsunuz..
5 - 6 milyon birsey olmasi olasi.
Bu dedigim sey Turkiye genelinde mevcut. Bu sekilde birsey alirsaniz istediginiz zaman cikartabilirsiniz istediginiz zaman takabilirsiniz..
Bende akvaryumu ayırmıştım bir hevesle.Bir süre sonra gözünüze hiç hoş gözükmüyor ve pişman olmuştum.Çareyi en sonunda ayırdığım balıkları değiştirmekte buldum.Bunun için kestirdiğiniz camın ortasına büyük bir delik açıp,bu deliğe sinekliği akvaryum silikonuyla gerebilirsiniz.Sinekliğin kahverengi renk almaması için temizliği ihmal etmeyin sakın.Saygılar..Kolay gelsin.