Akvaryumdaki Problemler

devaaaÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
İl: Ankara
devaaaÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2016 21:12
Merhabalar

Arkadaşlar yaklaşık iki ay önce 50 litrelik bir akvaryum aldım, 1 hafta kadar ısıtıcı filtre ve bitkileri ekilmiş bir şekilde suyun hazırlanmasını bekledim. 1 hafta sonrasında balıklarımı aldım tecrübesizliğimden dolayı biraz fazla doldurdum balıkları yaklaşık 35 balık vardı durum böyle olunca yaklaşık 28 balığımı ( platiler ve neonlar ) bazı arkadaşlarıma verdim. fakat tuhaf şekilde kayıplar vermeye başladım öncelikle akvaryumumda bulunan 2 siyah moli yine kendi cinsleri olan siyah molimi ve 2 lepistesimi öldürdüler ve çok saldırgan tavırlar sergiliyorlardı, dolayısıyla diğer balıklarımı korumak için iki molimden de kurtulmak zorunda kaldım. günde iki kere yem veriyordum , ısıtıcı ve filtre her daim çalışıyordu bu agresyonun sebebi nedir sizce ? bunun dışında dün suyumun 1/3'ünü değiştirdikten sonra çok da zayıfladığını gözlemlediğim bir lepistesimi kaybettim ve bu kayıplarla birlikte akvaryumumda sadece dişi bir lepistes ve 2 ufak komanda çöpçü kaldı , su değişimi için kullandığım su 4 gün dinlenmişti oysa ki , erkek lepistesin neden öldüğünü ve hacim kaybettiğini de anlamlandıramadım ve şu anda dişi lepistesim de verdiğim yemi yemiyor gördüğüm kadarıyla ( pul yem )

son olarak 2 yavru vatoz almıştım bir abiden 1 hafta sonra kaybettim ve akvaryumumda 3 günden fazla hiç bir salyangoz türünü yaşatamadım. haftalık su değişimi yapıyorum , akvaryumum bitkili sorunların kaynağı neler olabilir ? cidden hevesim kursağımda kalıyor

Güncel

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sPiRitÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Kirikkale
sPiRitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2016 14:14
Geçmiş olsun. Herhangi bir katkı eklemeyin. Akvaryumunuzda doğal olmayan ne varsa çıkartın. Filtrenizi temizlemeyin. Anladığım kadarıyla akvaryumunuz oturmamış. Hiç müdahale etmeden sabırla bekleyin. Bu arada düzenli ve azar azar su değişimleri yapın. Yemlemeyi fazla yapmayın. Hatta azaltın. İç filtreniz çok güçlüyse farklı bir filtre edinin. Ayrıca yeni canlıları akvaryumunuza eklerken adaptasyon sürecinden geçirin. (Yeni canlıyı bir kaba alın. Suyunun içine akvaryumunuzdan aldığınız sudan azar azar 5'er dk arayla ekleyin ve bekletin. İşlemden sonra balıkları akvaryumunuza ekleyin) Buda çözüm olmazsa canlı aldığınız yeri değiştirin. Tekrar geçmiş olsun. Bu durum sizi yıldırmasın.

devaaaÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
İl: Ankara
devaaaÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2016 14:31
[QUOTE=sPiRit]Geçmiş olsun. Herhangi bir katkı eklemeyin. Akvaryumunuzda doğal olmayan ne varsa çıkartın. Filtrenizi temizlemeyin. Anladığım kadarıyla akvaryumunuz oturmamış. Hiç müdahale etmeden sabırla bekleyin. Bu arada düzenli ve azar azar su değişimleri yapın. Yemlemeyi fazla yapmayın. Hatta azaltın. İç filtreniz çok güçlüyse farklı bir filtre edinin. Ayrıca yeni canlıları akvaryumunuza eklerken adaptasyon sürecinden geçirin. (Yeni canlıyı bir kaba alın. Suyunun içine akvaryumunuzdan aldığınız sudan azar azar 5'er dk arayla ekleyin ve bekletin. İşlemden sonra balıkları akvaryumunuza ekleyin) Buda çözüm olmazsa canlı aldığınız yeri değiştirin. Tekrar geçmiş olsun. Bu durum sizi yıldırmasın. [/QUOTE]

Cevabınız için teşekkür ediyorum, sizin de dediğiniz gibi bir daha o pet shop'dan balık almayı düşünmüyorum katil molilerden dolayı çok kayıp verdim ve üzüldüm. balıklar nasıl o kadar saldırgınlaşabiliyor en ufak fikrim dahi yok. 2 haftada bir iç filtremi de akvaryumun kendi suyuyla temizliyordum , bundan sonra dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım. onun dışında evet iç filtremin debisi yüksek gibi ben de sağ arka köşeye çevirerek bir nebze olsun balıkları rahatlatmaya çalıştım ve yüzüşlerinde %100 değişim gözlemledim artık o açıdan rahatlar. fakat lepistesin yem yememe sorunu devam ediyor, umarım ekleyeceğim yeni lepisteslerle bu tarz sorunlar yaşamam , canlı kaybetmek cidden üzücü bir şey.