Akvaryumdaki bulanıklık
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2010 22:59
Merhaba,
((((:GÖKHAN:))) 2010-10-28 23:07:55
Filtrenizi çalıştırın 5-6 gün bekleyin.Bu süreç içinde sabırlı olun zamanla düzen oturacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2010 23:05
Aldığınız aragonit kum canlımıydı paketinde ? Ve bulanıklığı gidermenin yolu aktifkarbon ve düzgün su değişimleridir .
Teşekkürler saygılar
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2010 23:05
kumu peki her oynattığımda bulanıklık oluşucak mı :( daha kumu ayarlayamadım bile yayamadım
hayır canlı değildi akvaryumcu olduğu gibi koy yıkama dedi offf ya su değişimide yapamam ki tuz da kalmadı tuz almam lazım hem tuzluluğu nasıl ayarlıcam :(
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2010 23:07
Üzülmenize gerek yok . Bunlar olağan şeyler , aktif karbonu filtrayson sisteminizin içine yerleştirip düzenli su değişimleri ile su kendine gelecektir .
Oxide 2010-10-28 23:09:12
Canlı olsaydı normal diyecektim fakat keşke bir kaç kere durulasaydınız . Akvaryumcular yine yapmış yapacağını . Üzülmeyin . Aktif karbonu deneyin . O süre zarfında tuz alıp değişimlere devam edebilirsiniz .
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2010 23:14
Genelde 2 mm ile 1 cm arası uzunlukta , siyah renkte , katı , kimyasal ve fiziksel filitre malzemesidir . Sitemizde aktif karbon ile ilgili sanırım bi konu vardı .
Oxide 2010-10-28 23:15:57
Buldum . Buyurun ;
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2010 00:05
Su değişimine gerek yok. Kumu bir an evvel yayın sistemi çalışır vaziyette tutun. Bir kaç güne normale dönecektir. Aktif karbon süreyi kısaltır. Ancak su durulunca aktif karbonu çıkarın.
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2010 20:36
[QUOTE=klebinho]Şu anda 28 saat oldu ve suda bir değişiklik yok ps ile iç filtrenin içine elyaf koydum 2 si beraber çalşıyor[/QUOTE]
ps nin içinemi elyaf koydunuz
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2010 21:10
ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE HERKESE MERHABA,FORUMDA OLDUGU KADAR DENİZ AKVARYUMUNDA DA YENİYİM.
ALPER COK GECMİŞ OLSUN ....
BENİM DE BENZER Bİ SORUNUM VAR ASLINDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.BİRAZ SABIRSIZ DAVRANIP 6-7 KILO TUZU TEK SEFERDE 1 KOVADA SUYLA KARIŞTIRIP TANKA BOŞALTTIM VE SUYUM SU AN COK BULANIK...