akvaryumda inşaat
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2014 13:34
Merhaba arkadaşlar akvaryuma bir kaç eksiği olan şeyleri yapmaya karar verdim resimlerle anlatacağım
Nuada 2014-02-05 14:16:41
Önce yapılacak işlemleri anlatayım
1: arka fon değişecek mavi fon olacak (reklamcıdan mavi fon aldım 150 cm 15 tl )
2: buhar camı yapılacak ( 6 mt sürgü E diye geçiyor ondan alıp ölçülere göre kestirdim)
3: bunların yapımından sonra kendi üzerinde olan ağır mobilyadan kurtulup strafor dan ışıklı kapak yapılacak
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Öncelikle fon ile başlayalım :
Ne zaman akvaryumun resmini forumda paylaşsam arka fonu mavi olarak değişin diye tavsiyeler vardı artık dayanamayıp gidip aldım.
Bu fonla değişecek.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Buhar camı konusunda çok uğraşacağım sanırım artık zaman gösterecek.
Sanayi ye gidip 6 mt sürgü E diye geçen 2 kanallı alüminyum aldım bunları akvaryuma olacak şekilde kestirdim (5 cm fazlalıkları var anları ben ayarlıcam ).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Şimdi resimde görüldügü gibi üstte sürgüyü koymak için yerim müsait.
Fakat altıda müsait yani su hizası olan yer .
Şimdi suyun hemen üstüne mi yapmalı yoksa üst tarafa mı yapmalıyım 2 tarafında resimleri mevcut
alta yapıldığında ;
Üste yapıldığında ;
ve 2 tarafın resmi
Birde dış filtre borularının sorunu var altta da olsa üstede olsa cam sürgüde ilerlerken orada takılacaktır birde bu sorun var ;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ve akvaryumun kapağını halledelim eski kapağı bayağı ağır ve zahmetli indir kaldır zor oluyor hemde her yeri açık (geçici olarak ben yapmıştım)
Bunu yok edip güzel bir kapak yapmak düşüncesindeyim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Durum böyle arkadaşlar bütün bunları nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum en büyük sorunum ise buhar camında engel olan filtre boruları buna nasıl bir çare önerirsiniz.
Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum .
İnşaati yorumlara göre karar verip başlayacağım.
Herkese saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir