akvaryumda genişlik...
Yakin bir zamanda özel akvaryum yaptırmayı planlıyorum ve aklıma bir soru takıldı ve bu soruyu da sizinle paylaşmak fikirlerinizi almak istedim.
Sizce (uzunluğun 100-110 cm olduğu düşünülürse) genişli mi daha önemli yoksa yükseklimi?
Bu arada akvaryumdaki balık türü malavi olacak ve bitki olarakda cok az miktarda ciklet türüne uygun olacak şekilde koymayı düşünüyorum.
Fikirleriniz ve katkılarınızdan dolayı şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaş çok doğru değinmiş.Eğer genişlik az olursa yapaylık çok sırıtıyor.Bu nedenle de doğal ortam görüntüsü yaratmak olanaksızlaşıyor. |
Sizin düşüncenize en uyacak sizi kararsızlıkta bırakmayacak ölçüler bence 110*60*60.Balıklarınız da siz de rahatlarsınız
bende genişliği fazla tutma fikrindeyim ercan bey. şuandaki akvaryumumdan gözlediğim kadariyla da balıklar yukarı aşagı hareketini cok fazla yapmıyorlar ya akvaryumu boyuna katediyorlar yada genişliği doğrultusunda dolaşıyorlar. dekor yapma açısından da genişliğin çok büyük artı olaçağı kanısındayım.
Selamlar, sayet yeriniz musayit ise 100x60x50 veya 100x60x60 yerine 100x100x55-60 veya 90x90x55-60 nefis olur.(Genislik ve boy eslesiyor, yukseklik yarisi belki biraz daha fazlasi.) Zevkler ve renkler tartisila gelsin, kare akvaryumun verdigi haz gibisi yok. Saygilar.
Sn Paramonia ile zevklerimiz örtüşüyor, malawiler içinde en iyisi bu ölçüler diye düşünüyorum. Yine hayal kurdurdunuz.
Sorunuza gelince yükseklik ve genişliği eşit vermenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla...