Akvaryuma Taban Malzemesi
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2014 00:39
Akvaryuma yeni kum alacağım aklımda 2 seçenek var 1 cisi beyaz sedef 10 kg veya Bitki kumu 10 kg
Bitki kurmayı istiyorum ve gerekli ışık var ayrıca dibe pislik girsin istemiyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2014 00:48
Verdiğiniz taban malzemeleri çakıl cinsidir.Onlarda bitki yetiştiremezsin dibte pislik olmasının nedeni yetersiz filtrelizayson ve sürkülasyondur.Onları tekrar gözden geçirmelisiniz.Hagen kum alarak kolay seviye bitkileri kısmen besleyebilirsin.(Canlı tutarsın).Tabikide bitkili tank tabakalı kalın ve uğraşılmış bir zemin ister benim eski tankımdan esinlenebilirsin zemin konusunda.
Keyifi hobiler .. :)
Keyifi hobiler .. :)
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2014 20:03
Hagen kumla canlı tutmak mı ?
Ben daha önce resimdeki kumla bile yüksek oranda fotosentez yaptırdım sadece dibinde pislik toplanıyor ondan dolayı
Filtrasyonumda atman hf 600 şelale filtre
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2014 23:54
Bitki kumuna o kadar para bayılmanızı önermem. 3 katlı güzel bir taban elde edebilirsiniz. En alta lav kayası üstünü kapyacak kadar kil ve en üste de siyah hagen öneririm. Verimli bit toprak elde etmiş olursunuz.
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2014 02:46
Sadece Hagen kumda işinizi görecektir. İlla ki bir kaç çeşit kum kullanmak zorunda değilsiniz. Hagen kumda dışkılar araya girmez, üstte kalır. Rahatsız eden bir görüntü oluşursa dip çekimi yaparsınız.