Akvaryuma su konulduktan sonra
Selamlar,
Sayyn arkada?lar,yunus ciklet akvaryumu hazyrlyyorum.Hava ta?y,kum ve kayalary koyduktan sonra aktif karbon takviyeli dy? filreyi ve hava motorunu yakla?yk 1 hafta kadar, balyk koymadan ysytycyyyda 28 sabitladikten sonra çal?tyrmayy dü?ünüyorum.Bu suya herhangi bir ilaç yada vs.eklemem lazymmy?
Yardymlarynyz için ?imdiden te?ekkürler.
Saygylarymla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba.Bence gerekmez.Aktif karbon zararly bakterileri yok edicektir fakat 1 haftayy a?kyn bir sürede yararly bakterileride yok etmeye ba?lycaktyr.Suyunuzu hazyrlarken "su hazyrlayycy" kullanmanyz yeterli olacaktyr diye dü?ünüyorum.Ama 1 hafta sonra aktif karbonu motorunuzdan cykartyn.Karbonu cykardyktan sonrada3-5 gün bo? olarak(balyksyz) sirkülasyona devam edin.2. hafta sonlaryna dogru balygynyzy koyabilirsiniz.Kolay gelsin.
Saygylar...
Merhaba.Bence gerekmez.Aktif karbon zararly bakterileri yok edicektir fakat 1 haftayy a?kyn bir sürede yararly bakterileride yok etmeye ba?lycaktyr.Suyunuzu hazyrlarken "su hazyrlayycy" kullanmanyz yeterli olacaktyr diye dü?ünüyorum.Ama 1 hafta sonra aktif karbonu motorunuzdan cykartyn.Karbonu cykardyktan sonrada3-5 gün bo? olarak(balyksyz) sirkülasyona devam edin.2. hafta sonlaryna dogru balygynyzy koyabilirsiniz.Kolay gelsin.
Saygylar...
[/QUOTE]Arkada?lar kusura bakmayyn ben bu karbon anti tavsiyelerini anlayamyyorum. Yakla?yk 1,5 senedir sürekli iç filtremde 'marina' marka karbon kullanyyorum 2-3 ayda bir yenileyerek. Su her zaman billur gibi balyklarym hiç hastalanmadylar. Bence aktif karbon oldukça faydaly, benim filtremde su giri?inden syrasyyla elyaf, sünger ve bir bölme içinde karbon var. Son derece memnunum biyolojik filtrasyona haddinden fazla bir zarary oldu?unu dü?ünmüyorum.
Yyi bir ba?langyç olsu diyorsanyz, iyi bir markanyn (sera aquatan, azoo aquaguard..) su hazyrlama preparatyny ekleyin, bir gün sonra da kullanym talimatyna göre Sera Nitrivec kulanmaya ba?layyn ve ba?larba?lamaz da normalde tankynyzyn kaldyrabilece?i canly yükünün 1/3 adedinde balyk koyun. Unutmayyn, bakteri çözeltisi de ekleseniz, içinde balyk olmayan bir tankta nitrojen döngüsü ba?lamaz... aç kalan bakterileriniz ölür, paranyz ve zamanynyz bo?a gider... yakla?yk 1-1.5 ay sonra yeni balyklar ekleyebilirsiniz...
sa?lykly balyklar dile?iyle...