akvaryuma hangi malzemelar?
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 15:18
arkadaşlar ben yeni bi akvaryum yaptırıyorum malawi için akvaryumum 126 litre hangi malzemeleri almalıyım hiç bi fikrim yok.dekor nasıl olmalı.balık olarak elimde sp var bide yanına iceman almayı düşünüyorum malzemeleri yazarsanız sevinirim
saygılar
saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 15:29
Sarı prensesler kayayı severler akvaryumunu'zu bol kayalık yapmalısınız. Öyle abartılı bir süse gerek yok.Bol,bol kayalık yapmanız yeterli olucaktır....!
mr.ercan 2007-06-04 15:29:59
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2007 09:54
Öncelikle 126 litreyi temizlemek için bir dış filtreye ihtiyacınız olacak. Piyasada bir çok dış filtre var. Bütçenize uygun olan birini tercih edebilirsiniz. Filtrenin yanında hava motoru ve ısıtıcıya ihtiyaç duyacaksınız. Isıtıcı size hemen lazım olmayabilir ama alıp elinizde bulundurmanızda fayda var. 126 litre için 200w'lık bir ısıtıcı tavsiye ediyorum.
Akvaryumun dekoruna gelince bol kayalıklı saklanma yerleri olan bir dekor yapmalısınız. Akvaryumda kaya olmasının amacı saklanme yerleri oluşturmaktır, buna dikkat etmelisiniz. Kum olarak ince kum tavsiye ediyorum. Çünkü Sarı Prensesler kumu kazarak kendilerine yuva yaparlar, ayrıca kumla oynamayıda severler.
Akvaryumun dekoruna gelince bol kayalıklı saklanma yerleri olan bir dekor yapmalısınız. Akvaryumda kaya olmasının amacı saklanme yerleri oluşturmaktır, buna dikkat etmelisiniz. Kum olarak ince kum tavsiye ediyorum. Çünkü Sarı Prensesler kumu kazarak kendilerine yuva yaparlar, ayrıca kumla oynamayıda severler.