AKVARYUM YARDIM
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2012 12:16
ARKADAŞLAR DOĞUM GÜNÜMDE DEDEM 1 AKVARYUM HEDİ ETTTİ AMA DAHA ACEMİYİM BU BOYDA Bİ AKVARYUMDA NE BESLEYEBİLİRİM BİLMİYORUM (BOMBELİ) BOYU: B0Y:100 KENAR:25 EN :40 YÜKSEKLİK :50 BİTKİLİ OLMASINI İSTİYORUM NE EKEBİLİRİM KUM NE KADAR OLMALI JAVA MOSS VE cabomba caroliniana DÜŞÜNÜYORUM NASIL BİR MOTOR,ISITICI VE IŞIK KULLANMALIYIM 165 LİTRE ASLINDA DAHA ÖNCEDEN BUNA YAKIN Bİ AKVARYUMUM VARDI AMA SADECE LEPİSTES ,BRONZ CORY,KOMANDO ÇÖPÇÜ,SİYAH MOLİ,PLATİ,BESLEDİM Bİ FİKRİNİZ YOKSA BİLE BİŞEY YAZIN YA YARIM SAATTİR BEKLİYORUM
ARKADAŞLAR 400 TL BÜTÇEM VA
NUSRETYYURY 2012-12-29 12:50:31
ARKADAŞLAR 400 TL BÜTÇEM VA
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2012 12:54
Öncelikle hayırlı olsun güzel akvaryummuş:)
Kum kalınlığını en az 5 cm ayarlamalısın.
Işıklandırmayıda en az 100 w bir floresanla sağla.Motor olarak dış filtre tercih etmelisin...
Kum kalınlığını en az 5 cm ayarlamalısın.
Işıklandırmayıda en az 100 w bir floresanla sağla.Motor olarak dış filtre tercih etmelisin...
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2012 12:58
Öncelikle yeni akvaryumunuz hayırlı olsun. Öncelikle tam olarak hangi türleri ne miktarlarda akvaryumunuza eklemek istiyorsunuz ona karar verin, gerisi kolay zaten. 400 TL bütçe ayırdıysanız çok güzel bir akvaryum hazırlayabilirsiniz. Zemine siyah hagen ve aquaclay olabilir. T5 grolüx veya aquastar florasanları tercih edebilirsiniz. 500-750 lt/h kapasiteli dış filtre uygun olacaktır. 200watt ısıtıcı yeterlidir.
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2012 13:18
Bak sana tavsiyem. Kumdan başlayalım en alta lav kırığı ser üzerine sineklik teli çek sonra hagen siyah kum koy üzerine lav kırığı 3cm kadar olsun dipte hagen onun üstünde 4 cm kadar olsun ikisinin arasına karışmasın görüntü bozulmasın diye sineklik teli koy yoksa karışır ve görüntü çok kötü olur. Kumun tamam şimdi floresanlar lazım 3 adet floresan al 30ar wattlık elektrikçiden floresanların marka model şu;
-Sylvania Aquastar t8 30 watt
-Sylvania Grolüx t8 30 watt
-Philips Daylight t8 30 watt
Işıkta tamam ama elektrikçiye söyle o kursun ışıkları balastını falan sen karışma elektrikten anlamıyorsan :)) kapağını götür o monte eder floresanlarını.
Bitki sana tavsiyem şu sol arka tarafı güllerle donat orta arkaya Cyripton ve Limon Koy Sağ arkaya zeytini ve rotala red'i koy ama sıklaştır iyice zaten sana söylediklerimi yaparsan akvaryumunda 1-2 günde 1er cm boy atar zeytinlerin sonrada budar budar dikersin gene :D Orta taraflara çok uzun olmayan bitkiler koyabilirsin yada budadıklarını ortalara dikersin . Ön tarafı tamamen Subulatayla kapla ama tüm zemine yay aralık olsun 3-5 cm aralarında bikaç ay sonra tamamı ön tarafın subulata olur zaten. Bol bol mango kökü al ph ayarlasın suyu düzenlesin üstünüde moss ve anubiasla kapla köklerin görüntüsü çok iyi olur bu akvaryumun. İstediğin bitkiler olursa araştırıp alıp dikebilirsin ama tavsiyem bu sana. Bitki,Işık,Kum tamam şimdi sıra co2 de tüplü co2 al vortex difüzör yap tamamdır. O akvaryuma ısıtıcı tavsiyem Atman bt-200 watt. Dış filtre olarak tavsiye veremiyeceğim internetten araştırabilir veya konu açabilirsin filtre bölümüne.Balık olarak ben safkan cobra guppy(safkan leopar lepistes) besliyorum çok güzeller tavsiye ederim birde yanına moli ve plati koyarsın şahane olur. Gübre olarakta Azoo stick gübre ve Seachem Excel, Seachem İron,Seachem Flourish genel bitki gübresini tavsiye ederim. Çöpçü koyma akvaryuma sadece Sae koy 10 -15 tane birde istersen cüce vatoz koy o kadar.Kiraz karideste ekleyebilirsin ama co2 verince ph dengesizliğinden ölebiliyorlar o yüzden kütüğü çok koy o düzenler suyu. Daha sormak istediğin varsa sorabilirsin. Unuttuğum birşey varsa hatırlatın yanlışım varsa düzeltin. İyi Günler...
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2012 20:45
Abi karar verdim hangi balığı besliyiceğime varyete lepistes besleyeceğim 8 dişi 4 erkek yanına başka balık alıyımmı yoksa yetermi bide senin dediğin bitkilerin hepsini bulamadım dediğim gibi acemiyim (11 yaşındayım ) bide broz cory beslemeyi düşünüyorum hangi bitkileri önerirsin
NUSRETYYURY 2012-12-30 20:46:32
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2012 20:08
Balık olarak safkan beslemeni öneriyorum sana albino full red ve cobra lepistes oalbilir ben cobra lepistes safkan beliyorum sanada satabilirim. Bitkileri bulamadıysan forumdan alabilirsin zaten akvaryumcudan balık ve bitki almanı tavsiye etmem hastalıklı olur genelde
sen en iyisi forumdan al
bende bronz cory besliyorum ve üretmeye başladım ayrı tankta çok güzeller :D benim yaşım da 14 yaş küçükse dert büyük kardeş biliyorum :D ama tavsiyem forumdan al bitkileri balıklarıda istersen satarım safkan leopar lepistes. Ama millete güvenme genelde bazısı kırma verebiliyor safkan yerine.