akvaryum yaptım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hayırlı olsun. Hangi balıkları beslemeyi düşünüyorsunuz? Bitkili bir tank mı olacak? Cam kalınlığı fazla bile. Ben olsam 4mm'den yapardım. Kayıt kuşak atmanızı öneririm.
Cihan bey camları kestirirken silikon payı bıraktınızmı kestirdiniz.
Bu arada bitkili tankı yapacaksanız Ufuk beyin çok güzel bir dıy mayalı karbondioksit çalışması var size denemenizi öneririm.
Kenar camları taban camın üzerine oturtup yan ön ve arka canların arasına koysaydınız daha iyi olurdu genelde btütün akvaryumlar bu şekilde yapılır ama yapmışsınız artık su kaçırmıyorsa sorun yoktur.Cam kalınlığınız iyi fazla bile denilebilir.
Sump'a gerek yok. Güzel bir şelale filtre yeterli gelecektir. Veya elinizde fazla kafa motoru varsa, DIY bir dış filtre yapabilirsiniz. Bitki koymayacağınız için ışıklandırmanın çok özel olmasına gerek yok. Elinizde ne varsa onu kullanabilirsiniz. Yunus boylandırmak için boyut biraz ufak olmuş. Anladığım kadarıyla yavrular kısa süreler için bu tankta kalacaklar. Tabana salınım yapmayan ince bir kum koyup, yine salınım yapmayan kayalardan basit bir dekor yapabilirsiniz. Ama tankın hacmi zaten küçük olduğu için az miktarda kaya kullanınki hacim ve alan daha da düşmesin.