Akvaryum yapıyorum, hatam varsa söyler misiniz?
Bir tane 100 litre bitkili canlıdoğuran tankım var. Bir tane de çiklet akvaryumum olsun diyerek 2. bir tank yapımına başladım. Bu kez kendi el emeğim göz nurum olsun istedim. Daha önce hiç akvaryum yapmadım, ilk tecrübem olacak. Eksiğim veya yanlışım varsa yol yakınken söylerseniz sevinirim
Önce emniyet prensibinden hareketle ortalığı fazla dağıtmamak adına masa örtüsü ve kağıt havlu kullandım. :)
ilk 3 camı yapıştırdım, yanlarına destek olarak su bidonları koymak geldi aklıma:
Kuşak ne bilmiyorum ama internetten araştırdıklarıma göre şöyle bir şey yaptım: Üstten 2 tane 7 cm genişliğinde buhar camının altında kalacak şekilde sağa ve sola cam parça yapıştırdım. İnşallah iyi etmişimdir. :(
Alt kısma aslında lama veya L profilden kaynakla birleştirilmiş bir alt çerçeve yaptıracaktım ama camcının yanında alüminyum profil doğramacı vardı ve onun tavsiyesi üzerine alüminyum parçalar kestirdim ama kaynaksız. Her birini kağıt kaplamalar ile kapladım ve sonra silikon ile akvaryumun tabanına bu parçaları kullanacağım. Tek endişem her biri bağımsız halde yani kaynaksız. Lakin bol bol silikon ile arada boşluk kalmayacak şekilde yapıştıracağım. Bunu da iyi mi ettim kötümü hiç bir fikrim yok.
Sizce alttaki bu alüminyum parçaları bol silikon ile akvaryum tabanına yapıştırsam başkaca ilave emniyet tedbiri gerekli olur mu?
Bu yaptıklarım hakkındaki görüşleriniz nedir? Yanlış veya eksiğim varsa söyleyin ki sonra facia yaşamayalım. :(
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
saygilar
[/QUOTE]
Normalde bu olculerdeki (yuksekligi az olan) akvaryum icin kayit kusaga gerek olmaya bilir ama is garanti olsun babinda kayit kusak atabilirsiniz. Uste attiginiz parcalar gibi icten tabana ve tum yan camlara yapisacak sekilde parcalar yapistirabilirsiniz.
google kayit kusak diye aratirisaniz cesitli ornekler gorebilirsiniz.
saygilar
Bugün 48 saatlik bekleme süresinin ardından vira bismillah deyip suyu doldurdum az önce. Şu an bir damlama yok ama ben her ihtimale karşılık sabaha kadar bekleyeceğim sızıntı var mı yok mu diye. İşte yeni yaptığım tankımın su doldurulmuş hali...
Alta döşeyeceğim L alüminyum parçaları ahşap görünümlü yapışkanlı kağıt ile kaplayınca çok hoşuma gitti görüntü. Bu nedenle aynı parçalardan dikey olarak akvaryumun 4 köşesini de kaplayacağım. Böylelikle hiç silikon izi görünmeyecek ve akvaryumum daha bir şık olacak kanımca...
Sağlıklı hobiler.
Sağlıklı hobiler.[/QUOTE]