Akvaryum yapımı yardım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Zoru başarmak gibi ekstra tatminler hobiye olan tutkuyu arttırır bence . Şayet para ve zaman kaybına tahammülün varsa, (e tecrübende varmış) kesinlikle dene derim ... Piyasadaki hazır 100 lük akvaryumların ebatı genelde 100x40x50h bunu baz alabilirsin . 8lik cam gayet iyi ancak 50 yüksekliği biraz daha düşürerek emniyeti arttırabilirsin ,su basıncı su yüksekliğiyle orantılıdır. Ayrıca akvaryuma müdaheleyi de kolaylaştırıyor .Bende 65 (400lt) yüksekliğinde ve 45 (200lt kendim yaptım) yüksekliğinde 2 tank var . 45 likte çok daha rahat çalışılıyor (dip çekimi , dekorasyon , bitki dikimi vb) . 50cm derinlik şayet akvaryumu koyacağın yer müsaitse iyi bence (ben de derin akvaryumarı severim) . Kayıt kuşak kesin yap derim . 250 lt lik akvaryum için sump çok ta gerekli değil ,ihtiyacını karşılayacak birsürü diş filtre seçeneği var piyasada .Hem dış filtre alırsan dışarıdan alacağın yardıma da ihtiyacın kalmaz. Her camcı bile sump için taban camına açılan deliği düzgün açamıyor (işçilik kaliteli ekipman gibi bir sürü faktör etkiler).Cam gibi sert malzemelerde çentik etkisi yüksek olur bu yüzden pürüssüz bir çalışma gerekir...