Akvaryum yapıcam yardım
Selam dostlarım
önce 40*30*35 gibi bir akvaryum yapacaktım ve bitkili bir akvaryum olucaktı 2-3 tane melek ve benzeri balık olucaktı ancak evimde salonda tam gömme akvaryum için boşluk var 60cm boy 19 cm derinlik 30 cm yüksekliğe sahip bir akvaryum kendim yapıcam (belki boy 50cm olabilir kablolar rahat geçsin diye ) ve bu boşluğa cuk oturur ancak fark etmişsinizdir 19 cm derinlik çok az bu boyutlarda bitkileri sığdırabilirmiyiz sığdırırız da sağlıklı olurmu ? ve hangi balıkları koyayım fikirleriniz benim için önemli
sağlıcakla kalın
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Işıklandırma için ise florasan lamba yeterli olacaktır. Eğer derinlik 40cm'den fazla olacak ise iki tane 18W lamba yerine bir tane 30W lamba kullanmanız daha iyi olacaktır çünkü derinlik arttıkça dibe yakın bitkilere ışık şiddeti yetersiz gelmektedir. Bol bitkili ve kalın taban malzemesi olan bir akvaryumda dış filtreye genellikle gerek kalmamaktadır.
Arkadasım eger buyult me olanagın yoksa birazbitki koyarsın.mesela arka fonu sazanlarla kaplayabilirsin.İcinede istersen bir 5 kisilik gurup neon koyabilirsin.Yada betta da besleyebilirsin.Belkide japonda olabilir.Secim senin bence neon beslersen daha iyi olur gibi.Cunku boyları kucuk oldukları icin akvaryumda daha rahat olurlar.Ancak japonlar buyuyunce bunu soyleyemem.Cunku japonlar buyuyunce o akvaryum dar gelecektir.Neonlarda guzel kucukelr die bakma cok sirinlerUfak olabilirler ancak suru halinde yuzmeleri insanın hosuna gidoyor.Ama yinede secim senin.
iyi gunler.saglıklı balıklar..