AKVARYUM TEMİZLİĞİ
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hoşgeldiniz Ertan bey, akvaryumunuz hayırlı olsun, içinde minik minik sağlıklı, güzel yavrular büyüyüp anne-baba olsunlar inşallah.
Sağlıklı balıklar!
Arkadaşım boyu ne olursa olsun eğer üşenmessen 2 ayda bir akvaryumunu komple temizleyebilirsin.
Yapman gerekenler çok basit ;
1: akvaryumun tüm suyunu kovalara boşalt
2: boşalan akvaryumun camlarını bi güzel temizle
3: kovalarda ki suyu tekrar akvaryuma boşalt (suda ki ısıyı düşürmemek için kovaları kalorifer peteklerinin yanına koyabilirsin.)
Haftada bir Dip çekimi yapmalısın %20 civarında.Dipdeki pislikleri çekmiş olursun ve nitratı azaltmış olursun..
Akvaryumun ekipmanlarını sıcak tuzlu ile dezenfekte edebilirsiniz.Bakacağınız balıkların türlerine göre su değişim oran ve zamanları değişmektedir. Açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırız.
Bu arada aramıza hoş geldiniz
Saygılar
Bende diyorumki su varken temizlenemiyormu camlar.Ne gerek var suyu boşaltmaya o kadar yorulmaya.Alırsınız bir mıknatıslı cam sileceği ister silerisiniz ister silmezsiniz.O kadar suyu boşaltacağımıza filitreyide çalıştırmayalım dedim çünkü bakteri dengesi bozulabilir suyu boşaltıp camları silerken.
[/QUOTE]
Bencede arkadaşımız çok dogru konusuyor...Bravo
100*50*50 ebadında. İçinde 20 adet balık var.İç filtre var.Isıtıcı var.Ben dip çekiminin tam olarak neyle ve nasıl yapılacağını bilmiyorum. Ve de gerçekten çok güzel bir hobi. Cevaplar için teşekkür ederim.