Akvaryum Temizliği Esnasında.
Konu ilgili arama yaptım ancak bir sonuca ulaşamayınca yeni bir konu açmak mecburiyetinde kaldım.
Öğrenmek istediğim ;Akvaryumun temizliği esnasında çeşitli sektörlerde hijyen sağlamak için kullanılmakta olan beyaz (şeffaf) eldivenleri kullanmamızın bir mahsurunun olup olmadıgıdır.Zira bu eldivenlerden piyasada pudralı ve pudrasız olmak üzere benim bildiğim iki çeşit bulunmakta,daha çok revaçta olan pudralı türleri.Bu eldivenlerin akvaryum temizliği esnasında suyun kimyasına olumsuz bir etkisinin olup olmayacagını bildirirseniz memnun olurum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu eldivenler latex denen bir kauçuk malzemeden yapılıyor, içine konulan pudrada düşük protein var ve alerji riskini ortadan kaldırıyor. Antibakteriyel olduğu için mikrop barındırnıyor, eldiven giyildikden sonra terleme ile birlikde bu pudra deri ilede emiliyor hatta kana dahi karışıyor olabilir. Sonuçda sağlığa zararsız ama bu pudranın balıklar için nasıl bir kimyasal olduğunu veya nasıl bir etki yapacağı konusunda bir konu bulamadım! Eldiveninde bedenleri var elinize uyacak olanı aldıkdan sonra sorun olmayacaktır.Zaten eldivenin sızdırmalık testleri filan var yani içine su almadığı gibi dışarıda pudra vermiyordur ( bilek kısmından bahsediyorum) illaki eldiven kullanmak istiyorsanız pudrasını yıkayın kurutun ve sonra gönül rahatlığıyla kullanın.
Saygılar.
Teşekkürler Volkan bey.