Akvaryum Suyum
Arkadaşlar,
Yaklaşık yedi sekiz aydır bu işle uğraşıyorum fakat hala bu işin sefasını süremedim. Suyun berraklığını bir türlü tutturup o şekilde devam ettiremedim. İlk başlarda kum,kaya,plastik bitki ve plastik ağaç olan akvaryumumda bir türlü suyun berraklığını sürekli hale getiremedim.
150 litrelik bir akvaryumum var. Eheim 2213 dış filtrem(250 litrelik akvaryumlar için olduğu yazıyor),Eheim 2010 iç filtrem(150 litreye kadar olan akvaryumlar için olduğu yazıyor),ısıtıcım var. Birde akvaryumun kendisinde bulunan iki tane filtre sepeti var. Dış filtre malzemelerim sırasıyla içinde mevcut. Dış filreden çıkan suyu akvaryumun kendisinde bulunan ilk sepete veriyorum. O ilk sepete karbon koydum. ikinci sepette ise üç kat elyaf var. Ordan geçtikten sonrada akvarumun içine akıyor. Hem iç filtre hem duş filtre 24 saat çalışıyor.
Yaklaşık beş altı gün önce bütün balıkları çıkarıp yemyeşil olan suyun tamamını çektim. filreleri temizledim akvaryumun iç camını temizledim ve dinlenmiş suyu ekledim. Filtreleri ve ıstıcıyı çalıştırdım.Tarif edildiği gibi sera aqutan ve sera nitrivec ilave ettim. bir saat sonrada balıkları akvaryuma aldım.
Şu anda akvaryumda ısıtıcı,iç filtre ve dış filtre borusundan başka hiçbişey yok. Bide tabi balıklar. Bu arada 3 tane sarı prenses,3 tane yunus, 2 tane ahli, 1 tane kırmızı prenses, adını bilmediği 2 tane daha cichlid ve cichlid çöpçüsü dedikleri balıklardan iki tane var. 5 tane vatoz vardı fakat hepsini yediler.
Akvaryumun bulunduğu oda ışık alıyor fakat güneş ışığı doğrudan akvaryuma vurmuyor. artı odanın kalın perdesinide hiç açmıyorum. sabah işe giderken akvaryumun ışığını açıyorum gece saat 11 gibi kapatıyorum.
yukarıda bahsettiğim gibi beş altı gün önce komple temizledim akvaryumu. ilk üç gün su o kadar berraktıki su varmı yokmu belli değildi. Fakat iki gündür su yine buğulanıp sanki yeşillenmeye başlıyor. Sanırım tekrar yemyeşil olacak.
Arkadaşlar biliyorum çok uzun oldu ama nolur bana bir fikir verin nerede yanlış yapıyorum. artık canıma tak etti. çok sevmeme rağmen sanırım vazgeçicem bu işten sonunda.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=21&alt_kat=969
Bunun yanı sıra kullandığınız ürünler ve malzemeler ile suyunuzun pırıl pırıl olması gerekir.Berrak su için herşeyden önce suyunuzun oturması gerekir.Yeşil su sorununu çözerseniz geresi çok kolay.
Sağlıklı balıklar dilerim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba koray arkadaşım.Aynı dert bendede vardı,akvaryum hevesim tamamen kaybolmuştu,denemediğim malzeme yapmadığım işlem kalmadı.Akvaryumculardan almadığım filitre malzemesi kalmadı,yinede suyu bir türlü berrak yapamadım.Bende aklıma gelen fakat çoğu akvaryumcunun vede yaptığım bu işi sitedede paylaştım,herkez karşı çıktı ama ben denedim.İnanın% 100 net sonuç aldım.Yaklaşık 1 sene kadar oldu ne balık ölümü nede başka bir sorun çıktı.Tarifinede gelince biyolojik filtre için alttaki tasa bildiğimiz akvaryum kumu koyuyorsunuz,onun üzerine bildiğinmiz sünger yerleştirinyaklaşık 2/3 adet.Yalnız süngerleri yerleştirirken dikkat edin filitrenin haznesine inen su akışını süngerlere delik açarak sağlayın.Göreceksiniz ki akvaryumun suyu en geç 1 hafta 10 güne kadar pırıl pırıl olacak.Ayrıca şunuda belirtmek isterim ki biyolojik dengesi oturmamış bir akvaryumun suyu dengeler yerine gelene kadar berraklaşmaz.Bunun yanındada balık ölümleri kaçınılmaz olur.Size bir tavsiyem daha olacak,eyer bulabilirseniz biyolojik dengesi oturmuş bir akvaryum bulma şansınız varsa o akvaryumdan mutlaka aşılama yapın akvaryumunuza.Bu aşılamayı dış filitrenizede uygulayabilirsiniz.Bunu yapmak içinde başka bir akvaryumun dış filtresinde olan sünger yada elyafı kendi filtrenizin içine sarı suyunu sıkarak elde edebilirsiniz.Saygılar.
NOT.Bu sadece benim kullanmış olduğum bir yöntem.Sadece beni bağlar.İsteyen deneyebilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yardımlarınız için teşekkür ederim..
metin arkadaşımında seninde söylediğinizin ortak noktası akvaryum suyundaki biyolojik dengenin oturması. peki bu nasıl olacak. yani benim birşeylere müdahele etmem gerekiyormu yoksa bunun kendi kendine oluşmasınımı beklemeliyim.yani bu dengenin kurulmasında katkı sağlıyabileceğim bi konu var mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bakın aynı sorun bende de vardı.Akvaryumunuzda bıtkı yoksa ısıklandırmanızı bır muddet kullanmayın derım.Ben ılk önce dıs fıltremı guzelce hortumlarına kadar temızledım.Akvaryumu ısık almayacak bır battanıye ıle sardım ve dört gun bekledım, havalandırmayı artırdım Bu dört gun içinde yemlemeyı kestım.Dörduncu gun suyumdakı bulanıklıgın azaldıgını gözlemledım.ve ardından iki gunde yada üç gunde bır %20 -25 su degışımı yaptım.4 - yada 5 denememde suyu eskı halıne döndurmeyı basardım.Gunluk az olmak kaydı ıle bır kez yemleme yaptım.Kımyasalları kestım.İşiklandırmayı da bu işlemler esnasında kesınlıkle kullanmadım.Forum da bır buyugumuzun benzer sorununu bu yöntemle sorunsuz hale getırmeyı basarmıstık. Umarım bır an önce bu sorundan kurtulursunuz.Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dış filtreyi ne kadar zamanda bir temizliyorsunuz?Ayda 1 temizlemek normaldir.Daha erken temizlerseniz üreyen yararlı bakterileri de öldürmüş olursunuz.Ayrıca filtre temizliğini su değiştirme sırasında akvaryum içerisinden aldığınız su ile yapın.
Sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir