akvaryum suyum çok ısınıyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Atakan bey,
Tank büyüklüğünü yazarsanız, çözüm önerisi daha doğru olacaktır. Genelde yazın ısınan hava ile küçük hacimli tanklar ani ısı değişimleri geçirir, gece ile gündüz farklarından hızla etkilenirler. Örneğin benim 390 litrelik tankım halen 27 derecede sabit dururken 60 litrelik yavru tanklarımda ısı 30 dereceye fırlamış durumda.
Bu arada 30 derece malawilere çok gelmez idare ederler, havalandırmayı artırın yeter. Isıyı düşürmek için yapacağınız denemelerin yaratacağı ısı dalgalanması, 30 derece sabit ısıdan çok daha zararlı olacaktır.
Eğer tankınız 200 litrenin üstündeyse Egemen beyin önerisini uygulayabilirsiniz. Ben aşırı sıcaklarda ev tipi bir fan ile (şu ayaklı olup dönenler) bütün tanklarımı aynı anda serinletiyorum...
Sağlıklı balıklar dileğiyle....
Isıtıcıyı cıkarmama rağmen 28 derecede kaldı,daha fazla çıkmaması için devamlı havalandırmayı açık bırakıyorum,güneş de almıyor ama ne yapalım,temmuz'da ağustos'da ne yapacağız allah kerim.Buz atarız artık,ne kadar sağlıklı orası tartışılır ama...
Saygılar sevgiler...
Ben kendi tanklarıma buz atıyorum yaklaşık 7 yıldırda bu taktiği kullanmaktayım sorun yaşamadım....
Difrizde her zaman buzum var günde 1-2 kere buz eklersen sorun kalmaz...
SAYGILAR...
Aynı sorunu 1,5 - 2 hafta önce yaşamaya başladım. İzmirin sıcağı malum. Su ısısı 31 dereceye kadar yükselmişti. 12cm lik 220V la çalışan bir fan aldım ve suyun yüzeyine vuracak şekilde çalıştırıyorum. Sıcaklık şun 25 derecede. Buzla falanda uğraşmanıza gerek kalmıyor. Geceleri kapatıp sabah işe giderken açıyorum.
Not. Isıtıcı kullanmıyorum.
Allah'a şükür ki bu tip bir problem yaşamıyorum.Su soğutma veya sıcaklık dengelemesinde bir sürü yöntem vardır.Basit olanı arada bir buz atmak görünebilir.Ancak bir fan (ev içinde olabilir) su sıcaklığını sabit tutacaktır.Sıcak zamanlarda iklime uyarak ısıtıcı kullanmamak doğrudur.Havalandırma arttırılmalıdır.Sıcak suda oksijen çok az çözünür.Dolayısiyle sudaki oksijem miktarını dengelemeniz arttırmanız olasıdır.Bunu havalandırmanızı 24 saat yeterli miktarda veya biraz fazla açarak yapabilirsiniz.Beslediğiniz balık türleride bu su sıcaklığına dayanıklılık gösterip göstermediğini araştırınız.Çiklit gibi orijini sıcak sulara dayanan balıklarda pek sıkıntı yaşamazsınız.Balıklar doğal ortamlarında da bu kadar sıcaklıklarla karşılaşmakta ve onlar derinlere inerek bu sıcaklıktan kurtulmaktadırlar.
Saygılar..
Balıkların hastalanmasına ve ph düşmelerine sebeb olursunuz. Balıklara bi sıcak bi soğuk çarpılmalara ve beyaz benek mantar oluşumlarına davet çıkarıyorsunuz. Bırakın su ısınsın bunu balık kendi tolere edebilir. Düşünün bakalım bi sıcak bi soğuktan hasta olmuyormuyuz? Balıklarda aynı şeyleri yaşayıp ölümler olur. Olmayan arkadaşlarında şansları yaver gitmiştir bence.
Ama Hasan arkadaşım tolerans bir yere kadar..Buz veyahut soğuk pet şişe suyu akvaryumun içine atmak geçiçi bir yöntem.Ani su sıcaklığı değişimine yol açtığı kesin.Fan ideal yöntem belirtmeliyim..
Saygılar..
Buz olayını denedim fakat bi sıcak bi soğuk balıkların hasta olmasından korkuyorum.
mehaba,
benimde 30-31 arası oynuyor.ama ben hiçirşey yapmıyorum..öpğu kişi balıkların buna dayanabieceğini söylüyor.