Akvaryum Suyu Koyu Kırmızı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2017 06:15
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192454/040920170611201.jpg[/IMG]
Merhaba. 1 ay kadar önce bitkili akvaryumumu kurdum. Fakat kurulumu yaptığım ilk günden itibaren su kırmızı bir renk aldı. Sebebi ne ola ki? Ve nasıl düzelir ? Şimdiden teşekkür ediyorum
Merhaba. 1 ay kadar önce bitkili akvaryumumu kurdum. Fakat kurulumu yaptığım ilk günden itibaren su kırmızı bir renk aldı. Sebebi ne ola ki? Ve nasıl düzelir ? Şimdiden teşekkür ediyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2017 07:50
Köklerı cıkar tencerede kaynat 3 saat. Sonra cıkar 24 saat soğuk suda kovada beklet. Sonra akvaryuma koy. Bu arada yuzde 50 dıp cekımı yap suyun rengını degıstır. Sorun duzelır.
Debin yeterli olsa bu kadar kıArmazdı debın dusuk,
Debin yeterli olsa bu kadar kıArmazdı debın dusuk,
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2017 06:10
Akvaryum litrenize göre düşünürsek çokta küçük değil kütükleriniz onlar yapmıştır. Düzenli su değişimi işi çözecektir. Kök ve kütüklerin suyu hafif kızıl bir renk aldırarak yumuşatıp bitkili akvaryumların istediği kıvama getirirler. Bu çokta yadırganacak bir durum değil ama sizinki biraz fazla olmuş [EDIT]Kınayu,2017-09-17 02:27:57[/EDIT]
+1: [T]196302,Bettarist[/T]
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2017 02:30
Belli bir süre sonra istesenizde bu duruma zaten getiremiyecektir. Düzenli su değişimlerini aksatmadığınız sürece [:iyi:]