akvaryum meselesi :)
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 09:25
Depomda 100 litre akvaryumum var fakat çok yoğun olduğum için 35 litrelik
yeni bir tane aldım ve şuan içinde 13 ve 7 cm boylarında 2
pengasus,beta,2 tanede 10 cm japon var bende eski akvaryumum filtresini
koydum çok küçük boyutlarda fakat küçük moda çevirmeme rağmen balıkları
çok yoruyor, bende yavruları bile çekmeyen pipolu filtre almayı
düşünüyorumda siz ne dersiniz??.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 09:50
Pipo filtre olabilir.Fakat düşünceniz yanlış akvaryum hacmi büyüdükçe bakımı daha kolaylaşacaktır.35 lt akvaryumun bakımı daha zordur.Ama 100 lt lik akvaryumun bakımı daha kolaydır.Ayrıca 35 lt akvaryuma o kadar balık çok pengasuslara yazık.
ramazanoglu46 2010-12-26 09:50:42
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 10:24
Küçük akvaryumlarda pipo filtre ve dip çekimi ikilisi hayat kurtarıyor. Görselliği ikinci plana alırım diyorsanız pipo edinmenizde yarar var.
Fakat Emre bey'in dediği gibi beslediğiniz balıklar için tankınız çok küçük.
Fakat Emre bey'in dediği gibi beslediğiniz balıklar için tankınız çok küçük.
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 20:08
Bencede en yakın zamanda vakit kaybetmeden buyuk tankınızı isleve alın. 35 litre dediğiniz tank eger fabrika degerlerine göre 35 ise icersindeki dip malzeme dekorlar vs derken 28 lıtreye kadar duser.
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 16:06
İlk önce hayırlı olsun... Ama üzülerek söylüyorum ama pengasuslar bi sağa bi sola burunlarını vurmaktan bi hafta on güne kadar ölebilir.. Akvaryum onlara çok ufak. Birde onlar çok hızlı balıklar oldukları için japon ve betada darbe alacakonlardan ve çok yorulacaklar. Aynı zamanda betanız japonu, japonunuz betayı tırtıklayacak.. Madem böyle karma DENEME yapmak istiyorsunuz büyük akvaryumunuzu kurun ve saklanma yerleri yapın... Başarılar diliyorum.
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2011 00:23
Selamlar,
35 litre için pipo filtre uygun bir seçim olacaktır diye düşünüyorum. Ben 65 litrelik tankıma ufak bir pipo filtre almıştım iç filtre biyolojik filtrasyonu yeterince sağlayamadığı için, faydalı olduğunu söleyebilirim.
Saygılar
35 litre için pipo filtre uygun bir seçim olacaktır diye düşünüyorum. Ben 65 litrelik tankıma ufak bir pipo filtre almıştım iç filtre biyolojik filtrasyonu yeterince sağlayamadığı için, faydalı olduğunu söleyebilirim.
Saygılar