Akvaryum maceralarım ve yeni tank için bilgi gerekli.
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2012 22:26
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle yardım istediğim konu japon balıklarıyla alakalı ama önce bir şey anlatmam lazım. ilk başta balık beslemek için bir akvaryum aldım. aldığım tank 65 litre olup içinde ısıtıcı, iç filtre, ışık ve kumu(midye kırığı) ile birlikte aldım. beslemek istediğim balık türü de lepistesti ilk başta arkadaşlarımdan yardım alarak akvaryumu hazırladım. tabana midye kırığı kumu döktüm üstüne yavruların saklanabileceği büyük bir sahte bitki ve yanında daha küçük bir sahte bitki koydum. filtresine kadar her şeyi hazırladım akvaryumcudan lepisteslerin olduğu tanktan bir şişe su aldım ve akvaryumdaki suya ekledim. musluk düzenleyici ve yararlı bakteri oluşturucuları damlattıktan sonra 3 gün çalıştırdım akvaryumu. sonra petshop tan 2 adet elma salyangozu aldım ve poşetin içindeki suyla beraber akvayuma döktüm (ve evet böyle bir hata yaptım) 2-3 gün sonra da gidip farklı bir akvaryumcudan 10 adet lepistesi aldım ve onlarıda bir güzel poşetin suyuyla içine döktüm ve başka akvaryumcudan alıp aynı şeyi tekrar yaptım. balıklarım tek tek ölmeye başladı ve en sonunda bir tane elma salyangozum kaldı ve onun için akvaryumu çalışır halde tuttum en sonunda o da öldü. bu benim için çok büyük heves kırıcı oldu. sonradan ya bu iş çok zor ben uzmanı olduğum hayvana gonzalese geri döneyim dedim ve akvaryumu boşalttım ve gonzalesime bir saray yaptım. 2 yıl sonra doğal olarak ölen gonzalesimden sonra pet shopta gördüğüm yengeçten sonra akvaryum aşkım tekrar başladı. bu sefer yengeç için uygun ortamı oluşturdum. çoğu kişinin yapmadığı yapıp kuru bir yer bile ayarladım fakat 24 saat bile dayanmadan o da öldü. Bende bu sefer dayanıklı olan japon balığını almaya karar verdim ama onları öldürmek istemediğim için bu sefer konu açmaya karar verdim. ve sorularımı direk olarak sormak istiyorum.
1-Japon balıkları için en uygun bitki nedir?
2-1 japon balığı için kaç litre gerekli? (you tube dan dinlediğim yabancı akvaristler balık başına 10 galon yani 40 litre diyorlar. ve ben 65 litrede 2 tane balık bakmak istiyorum.)
3-japon balıklarıyla beraber vatoz veya elma salyangozu beslenir mi?
4- ısıtıcı gerekli mi? gerekli ise kaç derece olmalı?
5-elimde quartz kum bulunmakta midye kırığı ile karıştırıp koymam bitkilere veya balıklara zarar verir mi?
6-yengeçten kalan kurutulmuş karidesler ile haftada bir veya 2 haftada bir yemlesem zararı dokunur mu?
7-en uygun yem hangisidir?
8-üremelerini istemiyorum 2e veya 2d mi almalıyım?
9-Su değişimi ne sıklıkla yapılmalı?
Sorularım bu kadar daha bir çok sorum var dip çekimi nasıl yapılır gibi ama onların cevaplarını rahat bir şekilde öğrenebilirim sanırım. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim cevap veren herkesin elleri dert görmesin :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 01:44
Konuya kimse cevap vermemiş.Benim uzmanlık yönüm maviprenses üzerine olsada size birkaç tavsiye verebilirim herhalde.
1-Bilmiyorum.
2-2 tane bakabilirsiniz sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum.Zaten aldığınız balıklar çok büyük olmayacaklardır.
3-Evet vatoz ve salyangoz besleyebilirsiniz.
4-Yaz ayına girdik sayılır bu aralar gerek yok ancak kış ayına girerken almanızı tavsiye ederim.
5-Bilmiyorum.
6-Bilmiyorum.
7-Bilmiyorum.
8-Japon balıklarını üretmek kolay iş değil.2 sene bakacaksınız iyice besiye çekeceksiniz 1e 1d olacak falan.Yani üremezler kolay kolay.
9-Suyunuzu oturttuktan sonra haftada 1 kere su değişimi yapın 10 litre kadar.
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 11:36
[QUOTE=3Rex]
Berkay bey merhaba bildigim kadarı ile sorularınızı cevaplamaya çalışıyım
1-Anubias türleri en uygun bitkilerdir.
2-65 lt de 2 japon beslemeniz sorun olmaz balıklar küçük olursa sayıyı 3 te yapabilirsiniz.
3-Cüce vatoz veya elma salyangozu besleyebilirsiniz sorun olmaz, cüce vatoz alırsanız dişi olmasına özen gösterin erkekler biraz daha bölgeci oluyorlar.
4-Evde gece gündüz sıcaklığı arasında pek fark yok ise kullanmasanızda olur ama siz bir tane edinip 24 derece gibi ayarlarsanız daha sağlıklı olur.
5-herhangi bir sorun olmaz anubias kuma gömülmeyen bir bitkidir ama şahsi tavsiye isterseniz sadece kuvars kum kullanın midye kırıgı ile karıştırmayın derim.
6-Karides ile yem takviyesinin herhangi bir zararı olmaz aksine faydası olur ara sırada bezelye vermenizide tavsiye ederim.
7-Sera, Tetra ve Jbl'nin japon için olan yemlerini yavsiye ederim(sera goldy,goldy royal,tetra goldfish jbl novo pearl vs.)
8-Yumurtalarını ayırmazsanız üremezler.
9-Balık sayısına göre haftada 1/3 veya 1/4 yapabilirsiniz.
Saygılar
1-Japon balıkları için en uygun bitki nedir?
2-1 japon balığı için kaç litre gerekli? (you tube dan dinlediğim yabancı akvaristler balık başına 10 galon yani 40 litre diyorlar. ve ben 65 litrede 2 tane balık bakmak istiyorum.)
3-japon balıklarıyla beraber vatoz veya elma salyangozu beslenir mi?
4- ısıtıcı gerekli mi? gerekli ise kaç derece olmalı?
5-elimde quartz kum bulunmakta midye kırığı ile karıştırıp koymam bitkilere veya balıklara zarar verir mi?
6-yengeçten kalan kurutulmuş karidesler ile haftada bir veya 2 haftada bir yemlesem zararı dokunur mu?
7-en uygun yem hangisidir?
8-üremelerini istemiyorum 2e veya 2d mi almalıyım?
9-Su değişimi ne sıklıkla yapılmalı?
Sorularım bu kadar daha bir çok sorum var dip çekimi nasıl yapılır gibi ama onların cevaplarını rahat bir şekilde öğrenebilirim sanırım. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim cevap veren herkesin elleri dert görmesin :)
[/QUOTE]Berkay bey merhaba bildigim kadarı ile sorularınızı cevaplamaya çalışıyım
1-Anubias türleri en uygun bitkilerdir.
2-65 lt de 2 japon beslemeniz sorun olmaz balıklar küçük olursa sayıyı 3 te yapabilirsiniz.
3-Cüce vatoz veya elma salyangozu besleyebilirsiniz sorun olmaz, cüce vatoz alırsanız dişi olmasına özen gösterin erkekler biraz daha bölgeci oluyorlar.
4-Evde gece gündüz sıcaklığı arasında pek fark yok ise kullanmasanızda olur ama siz bir tane edinip 24 derece gibi ayarlarsanız daha sağlıklı olur.
5-herhangi bir sorun olmaz anubias kuma gömülmeyen bir bitkidir ama şahsi tavsiye isterseniz sadece kuvars kum kullanın midye kırıgı ile karıştırmayın derim.
6-Karides ile yem takviyesinin herhangi bir zararı olmaz aksine faydası olur ara sırada bezelye vermenizide tavsiye ederim.
7-Sera, Tetra ve Jbl'nin japon için olan yemlerini yavsiye ederim(sera goldy,goldy royal,tetra goldfish jbl novo pearl vs.)
8-Yumurtalarını ayırmazsanız üremezler.
9-Balık sayısına göre haftada 1/3 veya 1/4 yapabilirsiniz.
Saygılar
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 12:07
1-Kumu eşeleyen bir hayvan için sert yapraklı ve kum içinde köke muhtaç olmayan bitkiler uygun olabilir. Anubias ,çam ,elodea olabilir.
2-Bu soru japon balığının boyuyla alakalı. Damızlık 13-15 cm bir japonu 40 litrenin altında tutmak ona eziyet olurdu. Yaşarmı 10 tane bile yaşar ,mesele yaşatmaksa fanustada yaşar.
3-Elmalar küçükse japonlar hüpleyebiliyor. İri boy elmalarda da japonların kafalarını sokamayacakları kör noktalar oluşturulursa yaşayabilir. Ama elma salyangozları için ne acı ,ne umutsuz bir akvaryumdur o. Vatoz aynı boyutlarda veya daha büyük olursa ,veya ilk kurulumdan itibaren beraber kalmışlarsa çokta güzel oluyor. İhtyaçları farklı ,aynı şartlarda ikiside mutlu olamaz.
4- Sadece japon balığı beslenecekse ısıtıcısız bakılabilir. Balkona ,dama ,bahçeye koymamak şartıyla :)
5-Midye kırığı zamanla ufalanır ,erir ,suya karışıp suyu sertleştirir.Bitkiler bundan hoşlanmayabilir. Su değişim sıklığınızla alakalı olarak bu bitkiyi etkileyebilir.
6-Güzel menü.
7-Japonlar için tahıl ağırlıklı yemler daha iyidir.
8-Seçebilme şansınızın net olduğunu sanmıyorum. Zaten o ortamda üremeleri imkansız. Yumurtlayıp yumurtlayıp yerler.
9-Haftada 1 %30 a kadar olan her değişim iyidir.