akvaryum kenarları
Selam arkadaşlar 80 45 35 ölçülerinde akvaryum yaptırıyorum ama camcı kuşak olmadığını söyledi.Bu kuşak dediğimiz şey çıtayla aynımı?Aynıysa olmadan olurmu?(sorular saçmaysa beni bağışlayın ) İlginize teşekkürler. |
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Peki strafor nedir ve nerde bulunur? Çok bilgisizim.Farkındayım ama öğrenmek istiyorum başka nerden öğrenebilirim |
Nalbur veya yapı malzemeleri satan işyerlerinden bulabilirsiniz.
Tam akvaryumun boyunda olursa iyi olur.
Arkadaşlar strafor esasen cephe yalıtım(ısı) aracıdır. Binaların taşıyıcı sistemlerine ve duvar aralarına konur. Çeşitli kalınlıklarda satılabilir. Standart bir ölçüde satılır. Kesimi kolaydır. Sarı, pembe , mavi olmak üzere üç farklı rengi vardır. Tane fiyatı ortalama 4-6 ytl arasındadır.
Bilgi amaçlıdır.Saygılar....
strafor bildiğimiz köpük denilen malzemedir.Fatih beyin dediği gibi yalıtım malzemesi olarakkullanılmaktadır.100cm boyunda ve zannediyorum 40cm eninde bir malzeme.kalınlık olarak 3,4,5 cm.likleri var ama bizlere en incesi bile yeterli olur.2 Ytl.ye bulabilirsiniz.alın ve akvaryum ölçülerinde falçatayla kesip altına koyun.kalan yeterse boyayıp arkasına fon olarak koyabilirsiniz...
Tolga Bey straforla köpük çok farklı malzemelerdir. Köpük beyaz renkte olur ve küçük küçük kürelerden oluşur. Strafor ise kalıp halinde tek parçadan oluşur. Sürekli kullandığım için biliyorum. (maket yaparken ve inşaatta)
Saygılar....
Koray Bey eğer bauhaus gibi büyük yapı marketlere yakınsanız çok uygun fiyatlara temin edebilirsiniz, her kalınlık ve boyda mevcut.
Saygılarımla...