Akvaryum kapağı ve aydınlatma bitti(resim+video)
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2014 18:46
Arkadaşlar 67*27*35 ölçülerinde bitkili akvaryumum var bu akvaryuma aşağıdaki gibi kapak yapacağım ama keç adet florosan kullanmalıyım ve piyasada bulunan 60cm lik 18w lık gün ışığı filorosanlar olurmu olursa bunlardan kaç adet kullanmalıyım lütfen tecrübeli arkadaşlar yardım etsin..
Piyasada metresi 25tl olan kaliteli letler var acaba onlardan kullansam olurmu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 11:09
Yalniz bu urun kapak olarak tasarlanmamis. Bu sadece aydinlatma. Hatta sanirim led. Eger tankin uzerini bu tarz bir aydinlatmayla kapak gibi kapatacaksaniz buhar cami yapin veya aydinlatma sisteminizi buharlasmadan iyice koruyun derim.
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 14:28
Benda buna benzer bir çalışma yapıyorum aydınlatma olacak zaten bitkili akvaryumlarda ışığın akvaryumdan enaz 15-20cm yukarıda olması gerektiğini okumuştum bu nedenle düzbir kapak sistemi olmayacak akvaryumun üzerinde cam olacak
sobacıya kestirdiğim galveniz saç daha gelmedi o geldiğinde elektrik tesisatı döşenip bu yapmış olduğum ayağa monte edilecekalpartürk 2014-02-04 14:32:27
aliminyum malzemesi satan bir yerden gerekli malzemeleri aldım birde kullanılmayan boyu ayarlanabilen elektirikli süpürge borusu vardı onu değerlendirdim
elektirikli süpürge borusu yüksekliğini istediğin zaman indir istediğin zaman kaldır
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/65088/20140204_134142.jpg[/IMG
bu gördüğünüz ise duş fiskiye takımının bir parçası arasam bulamam valla tam istediğim gibi oldu
sobacıya kestirdiğim galveniz saç daha gelmedi o geldiğinde elektrik tesisatı döşenip bu yapmış olduğum ayağa monte edilecek
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 17:01
Bitmiş halini merakla bekliyorum bende akvaryuma yapacağım ama nasıl bir şey yapmam gerektiğini bir türlü bulamamıştım bu iyi örnek olabilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2014 00:50
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=PhAjeWjjGw0[/VID]
Evet arkadaşlar kapak ve aydınlatma işlemi istediğim tadı verdi şimdi bunu metalik parlak birşey ile kaplamam gerekecek ne tavsiye edersiniz ayrıca bitkiler ve genel olarak akvaryumum dağınık ama bitkileri öylesine ekmiştim. Tutar mı tutmaz mı denemek için ama onlarda da başarı sağlandı ve hepsi büyüdü. Şimdi biraz daha kum alıp yeni düzenleme yapacağım. Bu arada bana tavsiye edebileceğiniz bitki türü var mı? Co2 mayalı sistem kullanıyorum.
Işıklar yanıkken 6 saat karbondioksit, ışıklar kapalıyken hava motoru devreye giriyor ve 6 saat oksijen veriyorum.
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2014 16:51
Çok orjinal bir çalışma olmuş tebrik ederim kaplamaya gelince gümüş renkte dolap kağıtlarından bulabilirseniz işinize görecektir.Nuada 2014-02-05 18:31:11