Akvaryum Kapağı İçin Destek
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2014 04:43
120x50x40 ölçülerinde yaptıracağım akvaryum için en sağlıklı, en kaliteli kapak nasıl olmalıdır? Bilgi, destek ve önerilerinize ihtiyacım var. Teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2014 15:10
Ben şuan kompazit den içi led li bir kapak yapiyorum , mdf sunta vs zaten suya karşi olmuyor
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2014 13:28
sizinki biraz büyük ama ben bir iki konuya yazdım kendi uyguladığım yöntemi buraya da yazayım..
Bir akvaryum yapınca ilk işim gidip üzerine cam kestirmek oluyor..
camı uzunlamasına 2 parça kestiriyorum , bir parçayı kapak gibi kullanmak için daha kısa kestiriyorum.. iki parçayı da birbirine elektrik bandı ile arasında 2 - 3 mm çalışma boşluğu bırakacak şekilde 2-3 kat sararak yapıştırıyorum..
akvaryumun üzerini komple kapatıyor, ön kısında 8-10 cm kapak bölümü oluyor.. arka kısımda kablo veya şelale için uygun kısmı da kesip çıkarttığım zaman mükemmel oluyor..
hem buhar ve su azalması engelleniyor, hem ses, hem de aydınlatma kapağından korozyon- paslı su damlaması gibi oluşabilecek tehlikeleri yok ediyor.. tavsiye ederim..
bilmem resimlerden anlaşılır mı ?
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2014 15:36
[QUOTE=Aksamaz]Teşekkürler Serhat Bey önerinizi deneyeceğim.[/QUOTE]
bunları ölçüp camcıya 5- 10 lira gibi bir rakama hazırlatıyorum.. artık camlarından kesiyor .. filtre yeri açıyor.. tabii bant ile yapıştırması bana ait.. kolay gelsin..