akvaryum agırlıgı
150 x 80 x 60 olçülerinde bi akvaryum sizce ne kadardır yaptırmayı duşunuyorum malum apartman merdivenleri taşıma sorunu olurmu tahiminen ne kadardır
ilginiz için şimididen tesekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
720 litre yapıyor eviniz kaç katlı ve sormak istediğim böyle bir havuzda ne beslemeyi düşünüyorsunuz yükseklikmi 80 yoksa derinlikmi acaba .Saygılar |
yuksekligi 80 cm dusunuyorum apartman 3 katlı
iste sorun tasıması va agırlıgı olmadı boyutlarınıu kucultmek zorunda kalıcam balık olarakta frontoza yunus ve kalvus dusunuyorum merakınız için ..
Bence çok harika olur yunusu koymasanız daha iyiolur bence gerçi seçim sizin akvaryumunuzu kurunca resim eklerseniz çok güzel olur 80 cm yükseklik biraz sıkıntı yaratabilir akvaryum dizaynını değiştirmek ve temizlik yapmak istediğinide sizi yorabilir akvaryumuda kolon dibi bir yere koyabilirsiniz içimiz rahat olur.Hayırlı Geceler |
ben derin olsun istiyorum herkes sizin solediginizi soluyo derinlik konsunda galiba degiştirmem gerekecek boyutunu kafamda bunu kurmustum ama agırlıkta onemli bu konuda yardımcı olabilecek arkadaslar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim
sizede iyi geceler
Bakın yüksekliği 65 cm sınırlandırın derin olsun frantoza beslerim diyorsanız arkaya doğru derinlik 80 olsun valla bir an hayal ettim dehşet bir akvaryum olur gibi geliyor sonuçta o akvaryum sizin olacak ve siz ilgileneceksiniz onun için sizin içinizede sinmesi gerekiyor.Birde böyle büyük bir tankı sanırım taşırma sistemli olarakmı yaptıracaksınız birde fiyat konusunda kimseyle görüştünüzmü acaba |
fiyat olarak gorustum tabiki 150 60 70 akvaryum 10 mm camdan 250 ytl fiyat aldım tasırma sistemi konusnda kararsızım ve pek bilgili degilim acıkcası arastırıyorum bi kac yerle kostum tasırma diyolar ama
işte bakalım ne olcak ben diyorum 1 dıs bide iç filitreyle işi goturutum ama zaman herseyi gosterecek
yukseklik konusunda dediklerinizi dikkate alıcam tesekkur ederim ilginiz için ben bos agırlıgı konusunda aslında genel merakım cam olarak acab bu konuda bilgisi olan varmı..???
http://www.akvaristler.org.tr/hesaplamalar/
Bu adreste hesap yapabilirsiniz.
Yaklaşık değerler çıkıyor.
Selamlar ;
Yaptırmayı düşündüğünüz akvaryum şimdiden hayırlı olsun.Bende yakın zamanda 150*65*65 ölçülerinde 12 mm. kalınlıkta bir akvaryum yaptırdım.Bu ölçülerde akvaryumu 3. kata çıkartmak 6 kişi ile resmen zulüm oldu. Ama bunun zahmeti akvaryumu merdivenden çıkartırken oluşan ağırlık dengesizliği.Merdivenlerin şeklide çok önemli diyebilirim.Merdivenlerde 2 kere mola verdik.Ama şunuda belirtmekte fayda var, ben ve akvaryumu getiren arkadaşlar bir hayli yorgunduk.
Şimdiki düşüncelerimi soracak olursanız şu kadarını belirteyim.Bu ölçülerde akvaryumun karşısına geçip izlemek çok büyük bir keyif ve huzur veriyor.Akvaryumunuzu yaptırdığınızda sizde bu keyifi doya doya yaşarsınız inşallah.
Naçizane tavsiyem sump sistemi kurmanızdan yana.Çalışma prensibi gayet basit.Bir kaç araştırma ile gerekli bilgileri okur, bu sistemi kullanan kişilerden yardım alırsanız hiçbir zorluğu yok.Birde akvaryum camına rodaj yaptırmanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla.