Akakvaryum // ŞİKAYET //
Arkadaşlar merhaba. 17.10.2011 tarihinde Ak Akvaryum Ali KUŞTEPESİ beyefendiden bir adet akvaryum siparişi verdim. Bu siparişi vermeden önce kendisi ile telefonda hangi malzemeden imalat yaptığını, mobilyanın şeklini, kaç güne elimde olacağını vs tüm detayları konuştum. Ali Bey bana ürünün resimde göründüğünden çok daha güzel geleceğini, ne görünüyorsa aynı şekilde olacağını, 10 gün içinde akvaryumun elimde olacağını, yolda olası kırılma, kaza, ezilme vs durumlarının kendilerine ait olduğunu çok hoş bir biçimde anlattı. Bende bunun üzerine tüm arkadaşlarıma Ali Bey den bahsettim. 4 arkadaşım ürün geldikten sonra bakıp alacaklarını, adamın sözüne itimat ettiklerini vs dediler. Siparişin parasının bir kısmını ertesi gün sabah 08:00 de hesabına yatırdım. Birkaç gün sonra kendisini aradığımda camların siparişi verdiklerini, mobilyanın kesimine 2 gün sonra başlayacaklarını söyledi. 3 gün sonra aradığımda camların siparişini verdiklerini ve 2 gün sonra mobilyanın kesimine başlayacaklarını söyledi. 10. gün aradığımda aynısını söyledi. Tabi arada kendisi ile olan mailleşmelerim de var. Bu kısımlarını atlıyorum ve bu güne geldiğimizde yani üzerinden tam 32 gün geçmiş olmasına rağmen hala akvaryum ortada yok. Tabi ben forumda yazan arkadaşlarım gibi sonuca katlanmayacağım. Tüketicinin korunması hakkındaki kanunun 9 uncu maddesinin A bendinde açıkça şu ifade yazıyor: "Satıcı ve sağlayıcı, tüketicinin siparişi kendisine ulaştığı andan itibaren otuz gün içerisinde edimini yerine getirir." ibaresi ışığında kendisinden şikayetçi olacağım. Sipariş uzar, ama 1 hafta 10 gün. Ben tam 1 aydır bekliyorum. Yazmamın amacı hobici diğer arkadaşlarımın bilinçlenmesini sağlamak. Aslında bende hayretler içindeyim. Forumdaki yorumları okuyunca herkes Ali Bey den inanılmaz memnun. Bu kadar memnun insanın arasında bu talihsizlik bana mı denk geldi bilmiyorum ama hakkımı sonuna kadar savunacağım. Ankara dışından sipariş verecek arkadaşlarım tekrar tekrar düşünsünler. Bir kişi bir telefonda bu kadar inandırıcı olurken işin sonucuna baktığımızda bir o kadarda boş söylemlerde bulunuyorsa bu konuyu ben bilinçli bir tüketici olarak mahkemeye taşıyacağım. Daha önce bir çok konuda bankayı, mobilya mağazasını, otomobil servisini haksız elde ettikleri kazançların sonrasında şikayet edip, sonuçlandırdım. Ali Bey in bu yaptığı inanılmaz bir terbiyesizlik. Kendisine de yazışmalarımızın kanunen delil olduğunu belirttim. Bu ülkede kanun ve tüketicilere verilmiş bir hak varsa ki daha önceki tecrübelerimden olduğunu biliyorum, bunu sonuna kadar kullanacağım. Maddi ve manevi vermiş olduğu zararın ne kadar olduğunu tahmin edersiniz. Bu konuda sadece şunu söyleyebilirim, eğer Ankara dışından bir alıcıysanız kesinlikle bu alışverişe girmeyin. Telefonda size söylenenler her neyse inanın bana, bir çoğu doğru değil. Diyorum ya tüm mailleşmeler bilgisayarımda kayıtlı ve isbatı bende mevcut. Eğer Ankara dan alıcıysanız da sanırım dükkana gitme durumunuz olduğu için benden daha şanslısınız. Bu şikayetimi ilk bu formda yazıyorum çünkü 2 gün önce kamyonun yola çıkacağını söylemi de boş çıktı. Ama bu tarihten sonra gerek sosyal medya, gerek internet gerekse hafta için Tüketici Haklarına yapacağım şikayetlerle her yerde bu konuyu belirteceğim. Herkese sağlıklı balıklar, mutlu hobiler dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=DaSKaPiTaL]Yanlış hatırlamıyorsam Ali Kuştepesi ile ilgili ilk şikayet değil bu. Yanlışım varsa düzeltiniz lütfen. Ayrıca hakkınızı aramanıza sevindim. Keşke herkes sizin gibi olsa. Saygılar.. [/QUOTE]
Emre bey, doğrudur ama çok iş yaptığı için oluyor, malumunuz kapalı restorantta bardak kırılmaz, çok çalışan restorantta olur bu tür şeyler :)
Gürkan Bey konunuzu okurken af buyurarak söylüyorum ama çok dikkatimi çekti "ahmetyasayan" nickli mobilyacı beyefendiye. Kusura bakmayın "ahmetyasayan" nickli beyefendinin bir konudan yazısını aynen buraya kopyalıyorum.
"Arkadaşlar ben mobilyacıyım.Adana'daki arkadaşlara kolaylık olması amacıyla sipariş üzerine "Akvaryum sehpası, masası" yapmak istiyorum.Ürünlerim 1. kalite MDF dir.İş yerim Köprülü Mahallesinde (eski baraj civarı).Mağazamın yerini ve kullanmış olduğum malzemeleri görmek için mesaj atabilirsiniz.Yaptırmak istediğiniz bir "akvaryum altı dolap" modeli gönderirseniz size daha kolay yardımcı olurum.Gerekirse Adeko ve AutoCad desteği ile akvaryum dolabınızı daha rahat tasarlama imkanımız olabilir. "
bunu yazmışsınız ve üstüne bu konuya yazı yazmanız hiç etik değil. Benim tanıdığım aynı mesleği yapan insanlar birbirlerini kötüleyerek değil bir birleri hakkında yorum yapmadan sadece kendi yaptıklarıyla övünürler herkes kendi ekmeğini bir türlü kazanır felsefesindedir. Açıkçası sizin bu yazınıza bir anlam veremedim amacınızı anlayamadım ticaretle uğraşmıyorum ama yaptığınız ticaret ahlakına ne derece yakışık alır siz gerisini siz düşünün.