Ahşap sehpanın taşıma kapasitesi
Mehabalar!
1m. boy ve 50cm. genişliğinde bir sehpa yaptırdım. Malzeme olarak, mutfak dolaplarında kullanılan, sıkıştırma (suni ) ahşap kullanıldı. Asıl önemli olanı, içinde demir profil/aksam bulunmamakta.Mevcut haliyle 80cm boy/ 30cm. en ve 45cm. yükseklikteki akvaryumumu çok rahat taşımakta.
Sizlere danışmak istediğim: 1 m. boy/ 50 cm en/ 50 cm. yükseklikte yeni bir akvaryum yaptırmak istiyorum. Sizce sözkonusu ahşap sehpa bu boyutlardaki bir akvaryumu kaldırma kapasitesine sahip midir? Yoksa içini demir profil/ aksam ile sağlamlaştırmamı mı tavsiye edersiniz?
Teşekkürler!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bence bu tip sorulara görmeden yorum yapmak zor.Az - çok masa kendini sağlamlık konusunda belli eder.Ancak masayı yapana sorsanız daha iyi olur düşüncesindeyim...
Direk MDF'ye yük binfirmeyin derim... Ayaklarını gerekirse ağaçtan mesela 5x5 veya 7x7 gibi yapıp taşıyıcı üst kısma dek uzatmanız gerekir bence.
İlk akvaryumla yeni yaptıracağınız arasında çok fark var... (100 lt - 250 lt) yanlış hesaplamadıysam... Fikrimi sorarsanız sağlama alın işinizi...
İllaki ahşap yapmak istiyosanız size gürgen ve mdf ile bişeyler yapmanızı tavsiye ederim çivi kullanmayın vidalayın ve mutlaka çapraz bağlantılarla güçlendiriniz sehpanın ayaklarını
Mehabalar!
1m. boy ve 50cm. genişliğinde bir sehpa yaptırdım. Malzeme olarak, mutfak dolaplarında kullanılan, sıkıştırma (suni ) ahşap kullanıldı. Asıl önemli olanı, içinde demir profil/aksam bulunmamakta.Mevcut haliyle 80cm boy/ 30cm. en ve 45cm. yükseklikteki akvaryumumu çok rahat taşımakta.
Sizlere danışmak istediğim: 1 m. boy/ 50 cm en/ 50 cm. yükseklikte yeni bir akvaryum yaptırmak istiyorum. Sizce sözkonusu ahşap sehpa bu boyutlardaki bir akvaryumu kaldırma kapasitesine sahip midir? Yoksa içini demir profil/ aksam ile sağlamlaştırmamı mı tavsiye edersiniz?
Teşekkürler!
[/QUOTE]
Ercan bey bahsettiğiniz ölçüler 250 lt ediyor,akvaryumun kendi ağırlığı,kumu gibi malzemelerle 400 kg üzerinde bir ağırlık çıkıcak ortaya,böyle olunce profil kullanmak daha hayırlı olucak sanırım
bencede profil yaptırmalisin sunta zamanla kandi kensine yamulacaktır
sunta yamuldugu zamanda akvaryumunda birden bire catlak olusabilir.
balıklara yazık olur.
Meselemle bu kadar alakalı olan herkese çok çok teşekkür ederim. Anlaşılan 40-50 milyonluk bir masrafa girmem gerekecek!
Herkese yeniden çok teşekkürler!
Saygılar...