Adim Adim Fotograflarla Power Led Aydinlatma.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Beğenenler: [T]184952,Vadooo[/T]
Şİmdi size ledlerin resimlerini koyuyorum sizin fikriniz ne olacak
[/QUOTE]
Atil Bey merhaba,
Bu yazinizi kacirmisim kusura bakmayin.
Oncelikle sunu belitreyim. Serde fotografcilik da oldugundan fotograflarin yaniltici olabilecegini biliyorum ama yine de gosterdiginiz ve anlattiginiz ledlerin degerlerinde sanirim bir hata var. 6000 ve ustu ledler aslinda mavimsi isik vermiyorlar. Ama deyim yerindeyse sakiz gibi beyazlikta yaniyorlar. Bu mavimsi yanan ledleri biliyorum. Onlar sanirim yuksek kelvin degerinden degil baya bildigimiz mavimsi uretildigi icin oyleler. Burada gormustum baya "hafif mavimsi" veya "hafif morumsu" hatta "hafif pembemsi" diye satiliyor bu ledler. 3. karenin sagindaki led saniirm 5038 :)
Bu arada musait oldugunuzda kullandiginiz aluminyum armaturun fotografini gonderebilir misiniz?
12 W ledle cok buyuk basari. Hangi bitkileri yetistiriyorsunuz? Ledlerin verimli olduklarini biliyorum ama sizinki inanilmaz bir deger. Tebrik ederim.
[QUOTE=shimendifer] [QUOTE=Tarık Sert]Merhabalar mevcut aydınlatmamı değiştirip power led yapmayı planlıyorum.
Teşekkür Edenler: [T]212069,Bloodless[/T]
100x60x40 ölçülerindeki akvaryumu aydınlatmak için 3 adet 60 cm lik florasan kullanıyorum. bir ara şerit led de kullandım ama daha sonradan verim alamadığım için florasana geri döndüm. 1 adet grolux ve 2 adet aquastar.
Ama sanki yeterli gelmiyor. Bir de power led deneyim diyorum. Siz ne dersiniz?
Bu ölçülerdeki akvaryum için kaç adet power led lazım?
Power ledlerin mutlaka heatsink denilen sogutucu aluminyum panellerle kullanilmasi gerekiyor. Eger led miktari az, panel buyuk, ve kanatciklari yeterli sayida ve uzunluktaysa fan kullanimina gerek yok. Ama bildiginiz gibi 8 veya 12 cm fanlarin fiyatlari cok cok dusuk. Ledleri ne kadar dusuk sicaklikta kullanirsaniz o kadar omurlerini uzatirsiniz. Onun icin gerek olmasa bile fan kullanmanizi tavsiye ederim.
Power ledlerin mutlaka heatsink denilen sogutucu aluminyum panellerle kullanilmasi gerekiyor. Eger led miktari az, panel buyuk, ve kanatciklari yeterli sayida ve uzunluktaysa fan kullanimina gerek yok. Ama bildiginiz gibi 8 veya 12 cm fanlarin fiyatlari cok cok dusuk. Ledleri ne kadar dusuk sicaklikta kullanirsaniz o kadar omurlerini uzatirsiniz. Onun icin gerek olmasa bile fan kullanmanizi tavsiye ederim.[/QUOTE]
Aslında tam iç hacmini hesaplayınca 200 litre filan yapıyor. Şu an 3x18w florsanlarım var. 150w lık led kullanmam gerekiyorsa 1 tane 90 cm lik bir florasan daha alırsam genede de daha az elektrik kullanmış oluyorum.
Acaba şöyle bir led projektör alsam bir yada iki adet armatür gibi yurkardan sabitlesem.
Ürün BiLgileri:
HR-10w
Led: 10w COB
Gövde Alüminyum Enjeksiyon
Led Rengi Seçenekleri:
Beyaz - Günışığı - Yeşil - Mavi
sizce yeterli olurmu hem daha ucuz hem kendisinden kapalı ve camlı. gittigidiyorda 25-35 tl fiyatı var. sizce nasıl olur?
Tavsiyeniz nedir.
Atil Bey dediklerinize tamamen katiliyorum. Aslinda hemen hemen hicbir akvaryumcunun tanki dogadaki isik, filtrasyon, gubreleme vs oranlarina yakin bile degil. Bizler bitkilerin gelisimlerini deyim yerindeyse pompaliyoruz. Dusunsenize bir burgulu sazi bizim akvaryum degerlerimizdeki buyuk bir gole ekiyoruz. 1 sene icinde o golun tamami burgulu saz olur :) Simdi aslinda daha iyi anliyorum benim tankimdaki gelismeyi. Gunde 6 saat (3+3+3) ve uzunca bir sure yari yariya yanmasina ragmen glossolar ve cubalar gayet iyiler. Dun aksam bakim yaptim butun bitkiler, ozellikle arka taraftaki goz onunde olmayanlar almis baslarini gitmis. 2 ay daha ellemesem tankta baliklara yer kalmayacak.
Bu arada eger simdiye kadar dormediyseniz asagidaki linke bir goz atmanizi tavsiye ederim. Demek ki oluyormus dedirtiyor insana,
http://www.bilyap.com/article/odamdaki-biyotop/52