Adim Adim Fotograflarla Power Led Aydinlatma.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
bir rehber niteliğindeki bilgileriniz ve yardımcı olan tecrübelerinize dayanarak led aydınlatmayla ilk denememde hüsrana uğrayan biri olarak faydalı aydınlatmayı gerekli biçimde yapamadığımdan sizlerden yardım etmenizi rica ediyorum
akvaryumum 85*30*35 ebatlarında şuanki aydınlatmayı jbl florasanlarla sağlamaktayım içinden çıkamadığım konu led aydınlatmada sizin uyguladığınız şekilde kaç led kullanarak yeterli aydınlatmayı sağlayabilirim
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
bir rehber niteliğindeki bilgileriniz ve yardımcı olan tecrübelerinize dayanarak led aydınlatmayla ilk denememde hüsrana uğrayan biri olarak faydalı aydınlatmayı gerekli biçimde yapamadığımdan sizlerden yardım etmenizi rica ediyorum
akvaryumum 85*30*35 ebatlarında şuanki aydınlatmayı jbl florasanlarla sağlamaktayım içinden çıkamadığım konu led aydınlatmada sizin uyguladığınız şekilde kaç led kullanarak yeterli aydınlatmayı sağlayabilirim
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...
Merhaba, Gordugum kadariyla oyle cok fazla isik ihtiyaci olan bitkileriniz yok. Parvulalar zaten yayilmislar, bundan sonra da duzeni korurlar zaten.
Eger cok fazla ugrasmak istemiyorsaniz benim tavsiyem 7000K civarinda sadece beyaz kullanmaniz. Kirmizi ve maviler tabi ki inanilmaz faydali fakat oranlarini ve toplam miktarlarini tutturmak icin deneme yanilma yapmak gerekebilir. Tankinizin yuksekligi cok degil. isterseniz iki sira halinde 15'erli 1'er watt led deneyebilirsiniz. toplamda 30w olur fazla bile gelebilir, dedigim gibi her tankta deger degisebilir.
[QUOTE=UĞUR]
[/QUOTE]
Merhaba,
Atil Bey ve Evren Bey sagolsunlar konuya inanilmaz katkida bulundular. Ben sadece konuyu baslatan oluyorum :)
3w ledi iyi sogutamazsin diyen elektronikciyi siz bana yonlendirin :P Saka bir yana tabi ki 1w ledlere gore daha yuksek sicaklik uretir ama benim ledlerim de 3w olmasina ragmen sogutmada bir sorun yasamadim. Ozellikle bir de fan kullaniyorsaniz zaten hic sorun olmaz. 1w ledlerin su faydalari olur; daha fazla led kullanacaginiz icin homojen olarak tanka dagitabilirsiniz. yani 10 adet 3w ledi tek sira baglayabilir ya da 30 adet 1w ledi 10 adetlik 3 sira halinde baglayabilirsiniz. Sonucta ben de 1w ledleri kullanin diyebilirim.
Benim tavsiyem 6500-7000K civari ledlerdir. Eger yuksek destekli bir tankiniz varsa, zor bitkiler yetistiriyorasniz kirmizi ve mavilerin faydasini inanilmaz gorursunuz. Fakat eger cok ciddi bir calismaniz yoksa sadece beyazlarla da gayet basarili sonuclar alirsiniz. Kirmizi ve mavilerle yosuna karsi baya dikkatli olmaniz gerekir. Zira bitkiler kadar yosunlar da (alg aslinda) bu isiklardan fadalaniyorlar. Bunun onune gecmek icin duzenli olcum yapip kayit tutarak en dogru isik miktari-suresi, gubreleme, su degisimi vs gibi parametreleri belirlemeniz gerekir. Fakat bir kere duzene soktuktan sonra da bitkileriniz devamli olarak duzenli sekilde gelismeye devam eder. (diye dusunuyorum :)
Teşekkür Edenler: [T]130954,Galathir[/T]
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=85914.25
Google dan arattığım zaman bu çıktı