adi salyangozun zararı yokki
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Beğenenler: [T]200330,Mustafacmn[/T]
Aslında sorulmasa bile bunların cevabı daha önce birkaç defa tartışılmıştı. Hep aynı tür salyangozların bitkinin üretim yeri neresi olursa olsun karşımıza çıkmasının temel sebebi bu canlıların bitki üretiminde kaliteyi arttırmak için yosun yiyici olarak kullanılmasıdır. Yani bırakın zararı bitki yetiştiricilerinin yosunla mücadele için bizzat kullandıkları canlılardır.
Beğenenler: [T]167786,Ahesya[/T]
Vatoz balıgı yer salyangozu kabugunu ezip atarsanız iyi protein olur.Şuan sadece canlı doguran türübesliyorum başka tür balıgım akvaryumumda mevcut degil.
Benim canlı doğuran tankımada alığım bitkilerle birlikte bi kaç tane gelmişti.İlk etapta pek umursamadım, şuan akvaryumumda binlerce adi salyangoz var.Makrakanta aldım çözüm olmadı son olarak dün 5 adet katil salyangoz aldım.Umarım bi nebze olsun kontrol altına girerler.Bir zararları yok belki ama cok büyük görüntü kirliliği.
Canlı doğuran besliyorsanız ezerek yem yapabilirsiniz, adi salyangozlar aşırı üremelerinden dolayı sevilmez. Bitkilere bir zarar verdiğini gözlemlemedim.
[QUOTE=koray0684]
Benim canlı doğuran tankımada alığım bitkilerle birlikte bi kaç tane gelmişti.İlk etapta pek umursamadım, şuan akvaryumumda binlerce adi salyangoz var.Makrakanta aldım çözüm olmadı son olarak dün 5 adet katil salyangoz aldım.Umarım bi nebze olsun kontrol altına girerler.Bir zararları yok belki ama cok büyük görüntü kirliliği.
[/QUOTE]Binlerce salyangozla 5 adet helena(katil salyangoz) başa çıkamaz, size tavsiyem dediğiniz kadar aşırı adi salyangoz varsa daha fazla eklemeniz gerekmektedir.
Beğenenler: [T]176691,maslow1983[/T]
5 adet helena ile, 100'e yakın adi salyangozdan 2 ay içerisind kurtuldum. Helena'ları adi salyangozlarınızı yemeleri çabuklaştırmak istiyorsanız, protein bazlı yemleri kesin.
Katil salyangoz dusundugunuz kadar hizli uremez.
+1: [T]176785,whoami[/T]