Adi Salyangozdan Kurtulma Yöntemi
Merhaba arkadaşlar Eğer salyangoz sorununuz varsa ve kurtulmak istiyorsanız eczanelerde bulabileceğiniz permasol'ü tavsiye ederim. dezenfekte olarak da kullanılan bu ilacı akvaryumun büyüklüğüne göre 2-5 hap 1lt suda eritin. akvaryumdaki balıkları, vantuzları,silikon hortum ve beyaz renk değiştire bilecek ne varsa başka bir yere alın çünkü ilaç yoğun bordo renkte metilan mavisi gibi akvaryumdaki silikonların renklerini bozuyor. Sonra permasollü karışımı akvaryuma ekleyip 1-2 saat kadar bekleyin sonra %100 su değişimini 1-2 sefer tekrarlayın. Bitkilere hiçbir zararı yoktur. Benim bitkili akvaryumuma uyguladım ve tüm salyangozlardan kurtuldum. İlaç zehirlidir dikkatli kullanın ve çocukların ulaşamayacağı yerde muhafaza ediniz. İlaç kalıntılarının balıklara zararı yoktur rahatlıkla kullana bilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Buda benim tavsiyem
Beğenenler: [T]168086,brigantes[/T][T]118090,Emirk[/T][T]213432,Ramshorn[/T]
Teşekkür Edenler: [T]168086,brigantes[/T][T]227513,Byman_only [/T]
Beğenenler: [T]227513,Byman_only [/T]
Co2 sisteminiz varsa otomatik kendi kendine yok oluyorlar. Hatta co2 verilen bir tankta elma salyangozu bile beslenmez. kabukları zayiflayıp güçsüzleşiyorlar.
[QUOTE=orimohito] Permasolu yeni bitki aldığımda kullandım, herseferinde ancak adi salyangoz yinede çıktı [/QUOTE]
Permasolü biraz yoğun ve duş aldırır gibi değilde bir kaç saat bekletirseniz sorunu çözecektir. En azından bende çözmüştü. Tabi içinde bitki dışında canlı bırakmayın
Hocam zaten hagen kum bitki için uygun sıvı gübre ve co2 de kullanırsanız zaten bitkiler genellikle yapraklardan besleniyorlar. Sadece hagen kum kullanmanızda hiç bir sıkıntı olmaz
Teşekkür Edenler: [T]198511,ihsannnn[/T]