Adam Olacak Çocuklarım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Red melon'lar bana geleli 1,5 ay oldu. Günlük %25-30 su değişimi devam. Son durumlarını görebileceğiniz video ve fotoları aşağıya ekledim. 8 tane melon yavrumun 2 tanesi 8-9 cm,2 tanesi 6-7 cm, 4 tanesi 5-6 cm ebatlarına ulaştı. Fazla gelişim gösteremeyen 4 yavruda bir süredir iç parazitten şüpeleniyor ve gözlemliyordum. Video görüntülerinde de izleyeceğiniz gibi diğerleri yem terken kenarda kalan iki yavrudan birinde jelimsi dışkıyıda göreceksiniz ki buda şüpelerimi doğruladı.Şimdi diğer balıkları strese sokmamak için 4 küçük yavruyu 50x50x50cm lik bir tanka ayıracağım ve ağızdan flagy tedavisinie başlayacağım. İlacın miktarı ve dozu hakknda tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
Sakınan göze çöp batar derlerya benimkide o hesap oldu. Çok titiz avranmama rağmen ( su değişimlerinde önce ellerimi anti bakteriyel sabunl yıkarım, yürek yeminin içine sarımsak takviyesi yaptım) içparazit belası çıktı
Özellikle 2 büyüğün forumları ve sağlıkları çok iyi durumda. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılar.
Yavrular yeni tanklarına kavuştu. Kapasite 430 lt. İlk alışma dönemlerinde 1-2gün ufaktan stres oldu ama şu an yeni tanlarına alıştılar. Bugün 5 ay 20 günlük oldular ve bazıları 10-12 cm'ye kadar ulaştı. Yakında yanlarına yeni kardeşlerde geliyor Sürpriz...