acill yardim :(((

halil satarÇevrim Dışı

İl: Istanbul
halil satarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2014 17:36
Merhabalar herkeze. Siteye yeni uye oldum. Japon baliklarina merak sardim. Ortalama 15 gundur 60 cm lik bir akvaryumda besliyorum. Fazlasiyla amatorum. Baligimin birtanesinin karninda solungacinin hemen altinda bezelyeden biraz kucuk kirmizi bir sislik olustu. Bunun sebebi ne olabilir? Ne yapmam gerekir? Baligim olecekmi :(( Lutfen yardimci olun bana. Tesekkurler[birde fotografi nasil yuklerim sitye?]halil satar2014-07-19 17:41:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2014 23:51
Kanlı bir yara eklindemi bu acaba akvaryumda sivri köşeli biryer varda oraya takıldı pullarımı yerinden kalktı birçok sebep olabilir. Elinde metilen mavisi varsa suya damlattığında mavi yapan ilaç ondan suya birkaç damla damlat sudan yara bir rahatsızlık kapmasın bir resim koyabilsen aslında iyi olur. Mesaj yazdığın yerde, üstte kmera şekli vr onun solundki fotograf makinası şekiline tıklayıp bilgisayardan foto yükleyebilirsin. Birde bu balığın orasındaki şişlik dediğin bir su kenesi flan olmasın aynı kene gibi olur yürür ayaklaarı gözleri belli olur.mesutok2014-07-19 23:52:02

halil satarÇevrim Dışı

halil satarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2014 17:12

Bilgisayarda yorumunuza cevap yazamiyorum. Cevap yaz bolumu cikmiyor. Baligimin karni hala sis dediğim şekilde fotoyu koyabilsem bir. Vieja2014-07-23 09:33:30

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2014 09:16
Sayganın altında yana en üstünde sağda yanıt var tuşunu görebiliyorsan ona tıkla bilgisayarda cevap yazma bölümü çıkıyor. 

halil satarÇevrim Dışı

halil satarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2014 12:44

Sanırım basardım. Fotograf yukledim. Fotografı buyutup yakınlastırıpta bakarsanız daha net anlarsınız. metilen mavısı damlattım suya. Yarayı gorur gormez. Akvaryumumda carpacagı sert bır cısım yok. Sadece kum var ıcınde. Daha dogrusu ufak ufak mınık taşlar. Tesekkurler..

Suan durumu cok ıyı gozukuyor. Her zamanki gibi hareketli kıpır kıpır ve hep aç. Sürekli birseyler yeme cabasında. Yem attıgım zaman otekı balıklarınkınıde bu yiyor. Yemlerken ayırmak zorunda kalıyorum. İştahı okadar açık yani... Ama bugün 3. günü yarada hala bir iyileşme belirtisi yok malesef :((

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2014 12:49
Zaten sanki hafiflemiş yara azalmış gibi değilmi ? çokta riskli değil metilen mavisi iyi gelmişse sorun yok geçer gider, belkide aldığında öyleydi yada biryere takıldı akvaryumda yaralandı. Geçiyorsa yarası sorun yok. Birde sana özelden birşey yazacığım özel mesajda olmadı onuda yapabilirsin. Ama daha etkili ilaç buna mikofish ilacıdır akvaryumcuda satılır 12 TL falan. Onu alıp kullanabilirirsin, bir yaralanma değilse, bakteriley bir hastalık olarak düşünerekten, zaten yarada olsa onada iyi gelir mikofish. Pardon bide sen buna bir tepe çiban gibi birşey diyorsun peki o pulların altına hiç baktınmı bir parazit fala nolabilirmi örneğin kene gibi ?mesutok2014-07-21 12:59:58

halil satarÇevrim Dışı

halil satarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2014 13:04
Cok tesekkurler bilgiler icin Mesut bey. İlacı deneyecegğim. Umarım faydalı olur.