Acemiyim Ciklet akvaryumu kurmak istiyorum
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2013 19:59
Merhaba arkadaşlar,
ben heveslendim süs balığı almaya karar verdim. Öncelikle hiç balık beslemedim. Biraz araştırdım ciklet balıkları hoşuma gitti.
renk popülâsyonu olarak malawi cikletlerini tercih ettim. Şimdi sorularımı yazıyorum
akvaryum kaç litre olmalı. Akvaryuma 15 tane balık düşünüyorum.
malawi cikletlerinin tüm çeşitlerini aynı akvaryumda beslene bilir miyim.
akvaryum aksesuar ve gerekli araçları nelerdir.
balıklar için en uygun ortam nasıl olmalı
suyu nasıl olmalı.
balıkları almadan önce akvaryumu nasıl hazırlamalı ve ne zaman hazırlamalıyım
kaç öğün beslemeliyim.
ışıkları kaç saat açmalıyım ne zaman kapatmalıyım.
erkek ile dişiyi nasıl ayırt ederim
yavrulama nasıl olur uygun ortamı nasıl yapmalıyım.
dişi erkek oranı nasıl olmalı
alırken ilk 1 veya 2 tane alcam eğer 1 hafta yaşarlarsa diğerlerini alıcam
gereken maliyet ne kadar tutur
aklıma gelen bunlar şimdiden cevaplarınız için teşekür ederim. .
ben heveslendim süs balığı almaya karar verdim. Öncelikle hiç balık beslemedim. Biraz araştırdım ciklet balıkları hoşuma gitti.
renk popülâsyonu olarak malawi cikletlerini tercih ettim. Şimdi sorularımı yazıyorum
suyu nasıl olmalı.
kaç öğün beslemeliyim.
erkek ile dişiyi nasıl ayırt ederim
Beğenenler: [T]165270,yigit6565[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2013 20:12
En az 200 litre olmalı 15 balık için belki daha fazla akvaryum için ve bakacağınız balığı seçip araştırma yapmalısın. Akvaryum ince kum almalısın ve bol kayalık. Bir dış filtre, hava motoru, aydınlatma, ısıtıcı almalısın. Su dinlenmiş olması lazım akvaryuma kurduktan sonra iki üç belkide bir hafta boş halde çalıştırman lazım. Işıklar bitkili olmayacağı için zevkine kalmış akşam dört saat açık kalsa yeter bence gece kapatman lazım. Maliyeti ortalama en az 300 lira bulur. Dişi erkek oranı 2e 4d veya sayıyı artırabilirsin ama erkek sayısını artırmanı önermem kavga çıkabilir. Cins ayrımı için ilk önce bakacağın balığı seçmelisin. Buradan bakabilirsin.
Bence ilk olarak lepistesle tecrübe edinmeni tavsiye ederim fakat size kalmış.
+1: [T]184066,Nafi40[/T]
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2013 20:14
Merhaba
Öncelikle bende en az siz kadar acemi bi akvarist olarak yazıyorum..
Sarı prenses Iceman 'le başlayabilirsin .. Gerekli lt:120 dir minumum ama 200Ltden aşağı akvaryum alma bence..
Aksesuar olarak delikli taşlar (saklanacakları bölmeler ) olmalıdır senin zevkine kalmış
Işık ve su Balığına göre değişir aynı şekilde cinsiyet ayrımıda..Akvaryum ansiklobedisinden bakabilirsin
SaygılarNervioso 2013-01-07 20:21:04
Öncelikle bende en az siz kadar acemi bi akvarist olarak yazıyorum..
Sarı prenses Iceman 'le başlayabilirsin .. Gerekli lt:120 dir minumum ama 200Ltden aşağı akvaryum alma bence..
Aksesuar olarak delikli taşlar (saklanacakları bölmeler ) olmalıdır senin zevkine kalmış
Işık ve su Balığına göre değişir aynı şekilde cinsiyet ayrımıda..Akvaryum ansiklobedisinden bakabilirsin
Saygılar
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2013 22:17
Bu konudan kurulum hakkında bilgi ala bilirsiniz.
http://www.akvaryum.com/Forum/tank_kurulumu_yaparken_dikkat_edilmesi_gerekenler_ve_Ilk_malzemeler_k646490.asp
15 balık için en az 200 lt gerekir.
Bütün cinslerini beslemek çok sağlıklı bir davranış olmayacaktır bu konuda uyum sorununuz olabilir. size tavsiyem tek ırk bakmanız.
Araç gerek kurulum için yukarıdaki linki komple inceleyin her şeyi net olarak açıkladım.
Günde vaktiniz var ise az az vererek 4-5 kere yemleme en uygun olanıdır.
yetiştirmek istediğiniz balıklar için akıntı var ise tankınızda bu süre 24 saat üzerinden 16 saat açık 8 saat kapalı kalacak şekilde ayarlarsanız çok faydasını görürsünüz ama akıntınız yok ise balıkların dinç kalması yem yeyip şiş memeleri için 18 saata çıkara bilirsiniz bu göreceli bir kavram aslında.
bu linkten öğrene bilirsiniz.
ilk başta bir tane veya 10 tane almanız önemli değil balıkların yaşayacağı ortam hazır olduğu sürece yaşarlar siz almadan önce yukarıda verdiğim konuyu baştan sona okursanız bütün sorularınıza derman olacaktır.
Aramıza hoş geldiniz.
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2013 23:52
[QUOTE=tgar]Merhaba arkadaşlar,
-en az 200 litre olarak söylensede bu hobinin sonu yoktur. alabildiğiniz en büyük boyutta akvaryum almanızı öneririm. 300-400 litre veya daha yukarı akvaryum öneririm.
-kısmen. sarı prensesler 120 litre hacimde beslenebilirken yunuslar için en az 300 litre hacim gereklidir. akvaryum hacmini ne kadar geniş tutarsanız besleyebileceğiniz balık alternatifleride artar.
-bu çok uzun bir konu ama kısaca; akvaryum hacmine uygun dış filtre, hacme uygun ısıtıcı, ince kum (tercihen silis kum), bolca doğal kaya, hava motoru-havataşı, derece,
-malavi balıkları ortamları gereği bol kayalık alanlardan hoşlanırlar. onun için akvaryuma bitki eklemenize gerek yoktur. kumu ise söylediğim gibi ince kum almanız gereklidir. malaviler kumu ağızlarına alıp ileriye püskürtmeyi seven balıklardır. bu sebeple ince kum almalısınız.
suyu nasıl olmalı.
-akvaryum ilk kurulumunda normal çeşme suyu kullanabilirsiniz. yalnız biyolojik ortamın oluşması için piyasada satılan sera nitrivec tarzı bakteri kültürlerini kullanabilirsiniz. akvaryuma suyu doldurup bakteri kültürü ekledikten sonra en az 3 gün full ekipman balık olmadan çalıştırın. bu süre içinde akvaryumunuzdaki bakteri kültürü yavaş yavaş oluşmaya başlayacak, sudaki klorda yokolmuş olacak. bu konuda özellikle dikkat etmelisiniz. ben balıkları hemen atarım hiçbişey olmaz demeyin. tecrübe ile sabittir. zoraki olarak komple su değişimi yapmak zorunda kaldım ve 2 tane ağzında yumurta olan anaç balığımı kaybettim.
-sanırım yukarıda açıkladım.
kaç öğün beslemeliyim.
-aslında kişiden kişiye değişiri ama ortalama sabah ve akşam iki kere kafidir. yemlerkende yemi bir seferde akvaryuma atmayın. çok az bir miktar atın, balıkların yemesini bekleyin sonra yine atın. balıklar yem yemeyi kestikleri zaman sizde yemlemeyi kesersiniz. böylece akvaryumunuz kirlenmez, nitrat patlamasınında önüne geçmiş olursunuz.
-malaviler için ışığın pek bir önemi yok. akvaryumcularda satılan pahalı akvaryum floresanları yerine elektrikçilerden akvaryumunuza uyan boyutta bir floresan almanız yeterlidir. dediğim gibi ışığı pek sevmezler. o yüzden özellikle bir ışıklandırma saati söyleyemem.
erkek ile dişiyi nasıl ayırt ederim.
-her malavi balığının cinsiyet belirlemede farklı yöntemleri olsada, her malavi için geçerli ve garanti olan tek yolu anüs vent kontrolü. ister forumdan ister googleden anüs vent kontrolü yazarak ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
-buda beslediğiniz balığın türüne göre değişir. mesela sarı prensesler 6 aydan sonra cinsel olgunluğa erişirken, yunuslar 1 seneyi bulabiliyor diye biliyorum. önemli olan unsur balıklar için uygun hacim, uygun su şartları. gerisini balıklarınız zaten halledecektir. :D
-ortalama standart 1 erkek 3 dişidir. ancak yavru alma ihtimalini kolaylaştırmak için, 1e 5d şeklinde de bir oran düşünülebilir.
-en doğrusunu yaparsınız. garantici bir yol.
alacağınız akvaryum, kullanacağınız ekipmanların markalarına göre fiyat değişiklik gösterir.
-ben teşekkür ederim. hayırlı olsun şimdiden. [/QUOTE]
-en az 200 litre olarak söylensede bu hobinin sonu yoktur. alabildiğiniz en büyük boyutta akvaryum almanızı öneririm. 300-400 litre veya daha yukarı akvaryum öneririm.
-kısmen. sarı prensesler 120 litre hacimde beslenebilirken yunuslar için en az 300 litre hacim gereklidir. akvaryum hacmini ne kadar geniş tutarsanız besleyebileceğiniz balık alternatifleride artar.
-bu çok uzun bir konu ama kısaca; akvaryum hacmine uygun dış filtre, hacme uygun ısıtıcı, ince kum (tercihen silis kum), bolca doğal kaya, hava motoru-havataşı, derece,
-malavi balıkları ortamları gereği bol kayalık alanlardan hoşlanırlar. onun için akvaryuma bitki eklemenize gerek yoktur. kumu ise söylediğim gibi ince kum almanız gereklidir. malaviler kumu ağızlarına alıp ileriye püskürtmeyi seven balıklardır. bu sebeple ince kum almalısınız.
suyu nasıl olmalı.
-akvaryum ilk kurulumunda normal çeşme suyu kullanabilirsiniz. yalnız biyolojik ortamın oluşması için piyasada satılan sera nitrivec tarzı bakteri kültürlerini kullanabilirsiniz. akvaryuma suyu doldurup bakteri kültürü ekledikten sonra en az 3 gün full ekipman balık olmadan çalıştırın. bu süre içinde akvaryumunuzdaki bakteri kültürü yavaş yavaş oluşmaya başlayacak, sudaki klorda yokolmuş olacak. bu konuda özellikle dikkat etmelisiniz. ben balıkları hemen atarım hiçbişey olmaz demeyin. tecrübe ile sabittir. zoraki olarak komple su değişimi yapmak zorunda kaldım ve 2 tane ağzında yumurta olan anaç balığımı kaybettim.
-sanırım yukarıda açıkladım.
kaç öğün beslemeliyim.
-aslında kişiden kişiye değişiri ama ortalama sabah ve akşam iki kere kafidir. yemlerkende yemi bir seferde akvaryuma atmayın. çok az bir miktar atın, balıkların yemesini bekleyin sonra yine atın. balıklar yem yemeyi kestikleri zaman sizde yemlemeyi kesersiniz. böylece akvaryumunuz kirlenmez, nitrat patlamasınında önüne geçmiş olursunuz.
-malaviler için ışığın pek bir önemi yok. akvaryumcularda satılan pahalı akvaryum floresanları yerine elektrikçilerden akvaryumunuza uyan boyutta bir floresan almanız yeterlidir. dediğim gibi ışığı pek sevmezler. o yüzden özellikle bir ışıklandırma saati söyleyemem.
erkek ile dişiyi nasıl ayırt ederim.
-her malavi balığının cinsiyet belirlemede farklı yöntemleri olsada, her malavi için geçerli ve garanti olan tek yolu anüs vent kontrolü. ister forumdan ister googleden anüs vent kontrolü yazarak ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
-buda beslediğiniz balığın türüne göre değişir. mesela sarı prensesler 6 aydan sonra cinsel olgunluğa erişirken, yunuslar 1 seneyi bulabiliyor diye biliyorum. önemli olan unsur balıklar için uygun hacim, uygun su şartları. gerisini balıklarınız zaten halledecektir. :D
-ortalama standart 1 erkek 3 dişidir. ancak yavru alma ihtimalini kolaylaştırmak için, 1e 5d şeklinde de bir oran düşünülebilir.
-en doğrusunu yaparsınız. garantici bir yol.
alacağınız akvaryum, kullanacağınız ekipmanların markalarına göre fiyat değişiklik gösterir.
-ben teşekkür ederim. hayırlı olsun şimdiden. [/QUOTE]