acei mi ayıramıyorum bir sorun olur mu?
acei m yavrularını sanırım yaklaşık bir haftadır ağzında tutuyor ve akvaryumumda 22 tane cichid im var. akvaryumumda çok fazla kaya olması nedeniyle acei mi ayıramıyorum. ayırmaya kalksam strse sokabailirim. ilk defa yaşıyorum bu tür bir olayı. ne yapmam gerek? yardımcı olun lütfen sağolun. acaba acei m yavrularını kustuktan sonra diğerleri yer mi yavruları?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ayırmanızı öneririm.Ama akvaryumunuzun ebatı nasıl bilemiyorum.Eğer 1 metre felansa ayırmanız gerekir.Çünki diğer balıklar yavruları yiyecektir canlı yem olarak.Eğer imkanınız varsa sineklik teli ile ayırabilirsin.Kendin yap sistemlerde bulabilirsin.Pakpen yada elektrik kablolarının görünmemesi için kullanılan plastiklerle ayıraç yapabilirsin.
Saygılar...
Merhabalar benimde aynı sorun vadı ben bi şekilde ayırdım ama başka bi problemim var yavrularını ağzında çıkarmıyor.Ben müdahele edipte çıkarmalımıyım ağzından yoksa kendisinin kusmasınımı beklemeliyim.Bide kustuktan sonra yavruları yeme ihtimali varmı?.Cevap verirseniz çok sevinirim teşekkürler
Selamlar corona 35. Balığınızı ayırma işini bir kepçe yardımıyla yapabilirsiniz ama kepçeyle balığı fazla kovalamayın yumurtaları dökebilir. Gece akvaryumunuzun ışıklarını kapatıp yarım saat kadar bekleyin, bu süre içinde balıklar uyumuş olacaktır. Bundan sonra bir el feneri ile ışık tutarak balığı yakalayabilirsiniz. Yanlız kepçeyle beraber tanka bir yoğurt kasesi gibi bir kasede koyun, ve balığı suyun dışına çıkarmadan bu kasenin içinde diğer akvaryuma aktarın. Sağlıklı balıklar.
Hasan bey selamlar. Dişiniz yavruları ağzına alalı ne kadar zaman oldu? Öncelikle bunu bildirirseniz daha sağlıklı yorumlar alırsınız.