90x90x60h Deniz Akvaryumu Yeniyiz
90x90x60h akvaryum yaptıracağız salona ve deniz akvaryumu olacak şimdilik 12mm camdan olacağını ve belirli malzemeleri kararlaştırdık.
Lütfen bakıp bakıp cevap vermemezlik etmeyin!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tekkürler ama akvaryum boyutunu abimin isteği üzerine 90x90x90 yaptık ve yeni ps yi düşünüyoruz.
2 ADET = 40CM X 38,8CM X 6MM
EKİPMANLAR
BUBBLE MAGUS BM-NAC66 Pro 800-1200lt 560TL
105KG CANLI KAYA 1085TL
60KG / 40LT ARGONİT 200TL
SOBO WP-8000 6000LT/H 93TL
EHEİM JAGER 300W ISITICI 80TL
SEİO PROP 1500 5800LT/H 160TL
SEİO PROP 530 2000LT/H 75TL
TROPİC MARİN EXPERT 5Lİ TEST SETİ 83TL
İSTA AKRİLİK TUZ ÖLÇER 20TL
20KG TETRA MARİNE SEA SALT 100TL
Işık işini daha önce yapmış olan kuzenimle ayrıntılı konuşacağım.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=mustafailker]Yaşım küçük biliyorum ama ben buraya abimin adına yazmaktayım.Abim 25 yaşında maaliyet ise zaten hiç acele eteyecek sadece yavaş yavaş malzemeleri toplayacağız. Ve mercan beslemeyi düşünmüyoruz bol balık (hacime uygun tabikide).[/QUOTE]
Kimin adına yazıldığının bir önemi yok, önemli olan tuzlu suya başlamayı düşünen kimse bu konuda bir araştırma yapmadığı. Mesaj içeriğinden anlaşılan sadece tuzlu suda kullanılan ekipmanların belirlenip sistemin işleyişi hakkında hiç bilgi edinilmediği. Bu şekilde yapılan bir kurulumun maddi manevi kayıp olduğunu forumda yapacağın ufak bir araştırma ile görmen mümkün, benim tavsiyem hiç bir şeye başlamadan bolca makale, forum konusu okuyup bolca örnek kurulum incelemen. Bu işlemlerden sonra kafandaki pek çok soru işareti gidip sağlıklı bir sistem için bilgi birikimin olacaktır, bu aşamadan sonra aklına takılanları yine buradan hep beraber çözümlemeye çalışırız.
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.
Tuz ölçer olarak refraktometre öneririm . Seranın 4 tane farklı cam tuz ölçerini refraktometre ile karşılaştırdım hepsi yanlış ölçüyor.En kesin ve doğrusu budur 1 kere alırsınız ömür boyu problemsiz kullanırsınız.
Ve arkadaşlar benim kuzenimle bugün yarın konuşucaz ps yi tunze yapma ihtimali yüksek.