90*45*45 Akvaryumum su sızdırma problemi.
Arkadaşlar merhaba,
İnsan bir şeye özenince illaki bir sorun çıkıyor sanırım. 90*45*45 ebadında 8mm cam kalınlığına sahip 182 LT bir akvaryumum var. Yaklaşık 1.5 senedir içinde Japon ve KOİ türlerini sorunsuz şekilde besliyordum. Sarı prenses ve aysmen besleyeceğim için akvaryumu yaklaşık 1 hafta önce boşalttım kumunu ve dekorunu yeni besleyeceğim türlere göre hazırladım, ve iki akşam önce doldurdum. Bir hafta suyun oturmasını bekleyecektim ki, dün akşam moralimi bozan bir olay ile karşılaştım. Akvaryumun mobilyasının altından yere su süzüldüğünü gördüm. Yaklaşık yarım saat suyun nereden geldiğini keşfetmeye çalıştım fakat bulamadım. Bunun üzerine akvaryumu komple boşalttım ve kumu içerisinden çıkarttım, şüphelendiğim taban camını inceledim. Taban camında veya diğer camlarda çatlak olmadığını gördüm. Tahminim camların birleşim yerlerindeki silikonlarda bir sıkıntı olduğu yönünde. Şimdi sormak istediğim soru şu;
1. Taban camının diğer camlar ile birleştiği silikonda açılma varsa bunu nasıl tamir ederiz. Sadece içeriden bütün camlara silikon çeksek yeterli olur mu? (Akvaryumda kayıt kuşak mevcut değil)
2. Bu kaçağı bulmanın en iyi yolu nedir.
3. Akvaryum mobilyası ıslandı ve mobilya sunta olduğundan şişme yapar diye düşünüyorum. Bu şekilde mobilya akvaryumu güvenli şekilde tekrar taşır mı?
Değerli yardımlarınızdan ötürü şimdiden teşekkür ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sağlıklı balıklar..