90l Akvaryumda Neon,beta, Karides Olur Mu
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2021 21:43
Selamlar. Yaza doğru 90L Monte Carlolu, rotalali, bir bitki akvaryumu kuracağım. Ekleyecegim canlilar 2 yavru sae, 5 cüce vatoz, 1 nerite, 10 neon tetra, 30 kadar mavi Melek karides ve 1 erkek beta. Hacimin büyük oldugunu düşünüyorum. Karidesler yaşar mı?
Not: üretim amacım yok sadece gorsellik ve yosun yemeleri için. Daha beta almadim yaşama ihtimali yoksa almayacağım.[EDIT]NuggetSurat95,2021-02-05 21:44:01[/EDIT]
Not: üretim amacım yok sadece gorsellik ve yosun yemeleri için. Daha beta almadim yaşama ihtimali yoksa almayacağım.[EDIT]NuggetSurat95,2021-02-05 21:44:01[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2021 21:46
Her şey tamam da betalar tek beslense daha mutlu ve sağlıklı olurlar.İllaha da beta diyorsanız dişi beta beslerseniz daha iyi olur.
Teşekkür Edenler: [T]222569,NuggetSurat95[/T]
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2021 21:59
[QUOTE=kaanbalcı61]Her şey tamam da betalar tek beslense daha mutlu ve sağlıklı olurlar.İllaha da beta diyorsanız dişi beta beslerseniz daha iyi olur.[/QUOTE]
Yok hocam renk katsın diye dusunmustum. Daha almadım betayi. 30L bir akvaryumum var. 6 Neon var orada. 90L akvaryuma neonlari koyacagim. Ama sorun şu ki orda da kiraz karides var :) Orda da bi 10 tane var. Telef olmalarından korkuyorum[EDIT]NuggetSurat95,2021-02-05 22:01:48[/EDIT]
Yok hocam renk katsın diye dusunmustum. Daha almadım betayi. 30L bir akvaryumum var. 6 Neon var orada. 90L akvaryuma neonlari koyacagim. Ama sorun şu ki orda da kiraz karides var :) Orda da bi 10 tane var. Telef olmalarından korkuyorum[EDIT]NuggetSurat95,2021-02-05 22:01:48[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2021 22:02
[QUOTE=NuggetSurat95]
Yok hocam renk katsın diye dusunmustum. Daha almadım betayi. 30L bir akvaryumum var. 6 Neon var orada. 90L akvaryuma neonlari koyacagim. Ama sorun şu ki orda da kiraz karides var :) tek başına yaşasa bile karidesleri yemesinden korkuyorum.[/QUOTE]
Karideslerin saklanacak yerleri varsa yine üreyebilirler sanırım ama hepsi kurtulmayacaktır belki her üreme de 2 tane falan
Yok hocam renk katsın diye dusunmustum. Daha almadım betayi. 30L bir akvaryumum var. 6 Neon var orada. 90L akvaryuma neonlari koyacagim. Ama sorun şu ki orda da kiraz karides var :) tek başına yaşasa bile karidesleri yemesinden korkuyorum.[/QUOTE]
Karideslerin saklanacak yerleri varsa yine üreyebilirler sanırım ama hepsi kurtulmayacaktır belki her üreme de 2 tane falan
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2021 22:05
[QUOTE=Arda3]
Karideslerin saklanacak yerleri varsa yine üreyebilirler sanırım ama hepsi kurtulmayacaktır belki her üreme de 2 tane falan [/QUOTE] bol miktarda saklanma yerleri olacak. Kayaların arasi, rotalalarin arasi gibi. Adult boydaki karidesler beta tarafından avlanır mi diye soracaktım?
Karideslerin saklanacak yerleri varsa yine üreyebilirler sanırım ama hepsi kurtulmayacaktır belki her üreme de 2 tane falan [/QUOTE] bol miktarda saklanma yerleri olacak. Kayaların arasi, rotalalarin arasi gibi. Adult boydaki karidesler beta tarafından avlanır mi diye soracaktım?
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2021 22:06
[QUOTE=NuggetSurat95] bol miktarda saklanma yerleri olacak. Kayaların arasi, rotalalarin arasi gibi. Adult boydaki karidesler beta tarafından avlanır mi diye soracaktım?[/QUOTE]
Hayır olmaz yavrular olur
Hayır olmaz yavrular olur
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2021 22:29
Hacim cok fazla 10 neon v beta karideslere pek rastlamazlar zaten iyide beslerseniz ve saklanma alani olursa sorun olmaz bence[EDIT]Leof,2021-02-05 22:32:54[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2021 11:09
Hacim gayet yeterli ama karideslerin oyalanabilecekleri alanlar olmalı yoksa istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2021 11:18
[QUOTE=Aquarium01]Hacim gayet yeterli ama karideslerin oyalanabilecekleri alanlar olmalı yoksa istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.[/QUOTE] oyalanabilecek derken? Gizlenme alanı gibi mi?
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2021 11:19
Evet.[:)]
Beğenenler: [T]230948,Pamir Kandemir[/T]