90 lt de chidlide olur mu?
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 20:19
Arkadaşlar merhaba,
halongan 2007-10-31 09:05:13
Ben çok yeni bir hobiciyim hayvan fuarından akvaryumcunun lafına inanıp 20 lt. bir akvaryum aldım. İçine de bir sarı prenses, bir yunus, iki tanede cinsini henüz bilmediğim, chidlide aldım. Ama forumları okuyunca anladım ki büyük bir hata yapmışım. Şimdi 90 lt. bir akvaryum buldum. Balıklarımı ona geçirmeyi planlıyorum. Acaba 90 lt. yeterli mi? Çünkü şuan ancak bu kadar durumum var. Tavsiyelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Herkese sevgiler ve saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 20:38
Merhabalar.. 90 litre akvaryumda 3d 1 e sarı prenses bakabilirsiniz ama yunus olmaz... Tek tür sarı prenses besleye bilirsiniz... Saygılar
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 20:39
Arkadaşlar cinsiyetlerini bilmiyorum.
Ama 1 sarı prenses,
halongan 2007-10-31 09:05:50
Ama 1 sarı prenses,
1 yunus
2 tanede cinisini bilmediğim chilide
ozzycix teşekkürler
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 23:10
[QUOTE=omerbop]arkadaşlar cinsiyetlerini bilmiyorum ama
1 sarı prenses
1 yunus
2 tanede cinisini bilmediğim chilide
ozzycix teşekkürler
[/QUOTE]
Bişey değil Ömer Bey.. Sağlıklı balıklar yetiştirmeniz dileğiyle.. Saygılar..
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2007 23:14
Selam arkadaşlar ben 25 litrede cichlid(ciklet) türleri besliyorum hatta
yakında sp ten yavruda alacağım biraz size saçma gelecek ama yavruları
alınca en yakın zamanda fotoğraf eklerim.
Saygılarımla...doğan tt 2007-10-30 23:18:07
Saygılarımla...
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2007 09:15
Kesinlikle olmaz diye birşey yok. Benim 75 lt de 4yunus,4sp,4ahli,2 vatoz 4 çöpçü var( Oooo demeyin 250 litrelik tank bitmek üzere)
cabbar cevval 2007-10-31 09:16:14
Önemli olan onları yaşatmamızın yanında sağlıklı ve mutlu yaşatmanızdır.Bence 90 lt de bahsettiğiniz sayı ve türde balıklar bal gibi sağlıklı yaşar.Az ve sık yemler,sık sık su değişimi yaparsınız olur biter.İleride de kendinizde maddi gücü ve tecrübeyi bulduğunuzda tankı büyütürsünüz.
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2007 12:10
Benim tankımdada 5sp,1yunus,2ahli,1leopar vatoz var. Ama hepside çok sağlıklı balıklar, şuana kadar hiç balık kaybetmedim yakında sp yavru alcam inşallah.
Saygılarımla...
Saygılarımla...
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2007 23:08
Gizem hanım arkadaşınız 40lt yavru almış hemde 3sp var ben 25 litreden yavru alcam inşallah, hemde akvaryumumda 5sp,1yunus,2ahli,1leopar vatoz var.
Saygılarımla...
doğan tt 2007-11-02 23:09:29
Saygılarımla...
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2007 23:13
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=88290
Bu konu hakkında bir şey yazmak istemiyorum artık,az önce benzer bir konuya yazmıştım.Okumanızı tavsiye ederim.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2007 10:57
Bende 19 lt'lik damacanada 40 tane diskusla, 3 e 15 d yunus besliyorum zaten.
Yaptığınız şey doğru gibi birde örnek vermeniz korkunç. Böyle tavsiyelerinizden dolayı birçok insan yanlış anlayıp yanlışa sürükleniyor. 2 gün sonra bu yunus niye böyle, normal yunuslara benzemiyor diye soruyorsunuz. Sorunuzun cevabı sizde saklı.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2007 11:02
[QUOTE=mrt_krm]Bende 19 lt'lik damacanada 40 tane diskusla, 3 e 15 d yunus besliyorum zaten.
Yaptığınız şey doğru gibi birde örnek vermeniz korkunç. Böyle tavsiyelerinizden dolayı birçok insan yanlış anlayıp yanlışa sürükleniyor. 2 gün sonra bu yunus niye böyle, normal yunuslara benzemiyor diye soruyorsunuz. Sorunuzun cevabı sizde saklı.
Saygılar,
[/QUOTE]
Arkadaşıma canı gönülden katılıyorum.Tek bir cichlede neredeyse en az 25 lt alan düşmesi gerekirken bir de yavru alacağınızı söylüyorsunuz.Sizleri anlamak zor gerçektenLütfen bari yeni başlayan arkadaşlarımızın kafasını karıştırmayalım.
Syglar,svgler..