80*36*58 Tankıma tür tavsiyeleriniz?
Merhaba,
Nihayet odamda müsait yer bir yer açarak yaklaşık 170 litrelik tankıma geçtim. 70 litrelik tankımdaki canlılarımı (canlı doğuranlar) ve bitkilerimi de yeni akvaryumuma taşıdım. Gayet güzel oldu. Ancak siz benim yerimde olsaydınız bu akvaryumda ne beslerdiniz? Aslında Discus çok istiyorum ama korkuyorum ciddi anlamda. Hem almaktan hem bakmaktan korkuyorum. Yavru alayım diyorum ama cinsini, hastalıklı mı sağlıklı mı vs. bunları anlamak çok zor. Makalelerin hepsini okudum. Baya yardımcı oldu ama bir hayli de korkuttu. Alıp ölmesini izlemek istemiyorum açıkçası. Discus bakmak bu kadar zor mu gerçekten? Yoksa chiclid mi beslemeliyim? Ama çok bitkim var ve ben bitkili tankları seviyorum. Chiclidler de bitkilere zarar veriyor. Off ne yapmalıyım sizce? Çok kararsız kaldım. Yardımcı olun bana lütfen... Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ayrıca canlı doğuranlarla da Discus beslenmesinde bir sakınca var mıdır? Arama yaptırdım, kimisi olur kimisi tavsiye edilmez diyor.
Şimdiden herkese teşekkürler.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın derim.İnsan isteyince yapıyor bende balıklar hakkında bilgisiz ve yetersizdim ama araştırma ve azimle oluyor.Ben sp besliyorum ve çok memnunum her bakımdan yanına yunus ilave ederek bakabilirsiniz.
saygılar
Nilüfer Hanım teşekkür ederim yorumunuz için.
Oğuzhan Bey, kütük koymak sorun değil. Bol bol koyarım. Ama zeminde kum olmadan görüntünün pek hoş olacağını sanmıyorum, gerçi Discus' un görüntüsü yeter ama... Peki kumsuz mu olması gerekiyor Discus akvaryumunun acaba?
Ya arkadaşlar ben hala karar veremedim Bugün akvaryumcuda astronotla piranhaları gördüm. Onlara da bayıldım. Piranha düşünmüyorum ama Astronotlar süperdi... OFF! Kafayı yicem en sonunda...